Duhovnost

IVAN RALJUŠIĆ

MEDITACIJA Ne moram ići daleko da bih bio s Tobom Svoje želje bacam u vjetar jer znam da mi Ti želiš darovati puno više od tih mojih jadnih želja

Foto: Pixabay

 

Ne moram ići daleko da budem s Tobom. Ne moram gledati u nebo kako bih Te dozvao. Ne moram vikati niti izgovarati nekakve posebne zazive kako bih Te dozvao. Ne moram biti dobar i svet kako bih Te pronašao. Ne moram čekati da prođu godine kako bih Te doživio.

Tu si, bliže nego što si to mogu i zamisliti. Živiš u meni, u skrovitosti. Ta skrovitost ne znači da se igraš skrivača s mnom. Ta skrovitost znači da se u meni krije nešto veličanstveno i sveto.

Nisam ja izabrao da Tvoj dom bude moje srce, to je Tvoj izbor. Ti si to prvi poželio kako bi stalno bio uz mene i kako bi me mogao osluhnuti i prije negoli Ti se obratim. Unatoč mome grijehu, želiš me i ljubiš te ne želiš otići od mene.

Sve vidiš, baš sve. Pozivaš me da Ti dođem u tišini, da stavim ruku na svoje srce i kroz svaki otkucaj kažem da Ti vjerujem. Svoje želje bacam u vjetar jer znam da mi Ti želiš darovati puno više od tih mojih jadnih želja.

Duboka tišina traži samo jedno: Isus, Isus, Isus…

Ivan Raljušić, CPPS

Izvor: Misionari Krvi Kristove; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh