Osobni razvoj

ISUS SE DRŽAO SVOGA FOKUSA

Lako vas razljute nepravde koje se nanose vjernicima? Evo kako je Isus to rješavao

Lako vas razljute nepravde koje se nanose vjernicima? Evo kako je Isus to rješavao

Foto: Shutterstock

 

Kao sljedbenici Kristovi, moramo biti pažljivi da ne upadnemo u omiljenu Sotoninu zamku – da se ne upletemo u lakoumno kulturološko i političko razmišljanje koje je rašireno u našem svijetu. Dok Sotona sve više razbješnjuje svijet protiv kršćana, on nas pokušava razljutiti da reagiramo. Drugim riječima, on želi zamijeniti naš duboki mir u Isusu svadljivošću, uzrokujući da se radije odupiremo napadima progonstva nego da ih podnosimo radi evanđelja.

Čuvajmo sol i svjetlo koje nam je Krist dao kako bismo ostvarili njegove naume

Crkva nije uključena u šah-igru sa sekularnim svijetom, strateški pomičući figure s jednim ciljem na umu: zadobiti kulturološki rat. Ali ako nismo pažljivi, možemo biti uvučeni u tu „igru” te ostati bez imalo soli i svjetla koje nam je Krist dao kako bismo ostvarili njegove naume ovdje na zemlji.

Isus se nije dao smesti

Taj kulturološki rat nije nov. Sjetite se užasnog genocida koji se je dogodio u Izraelu kad se je rodio Isus. „Glas u Rami ču se – plač i jauk mnogi” (Mt 2,18). Isus je odrastao u kulturi gdje nije bilo dječaka njegove dobi jer su svi bili pobijeni. On je mogao odrastati s osvetom na umu, razmišljajući: „Herod će platiti za ono što je učinio mojoj židovskoj braći. Jednoga ću ga dana srediti!”

Umjesto toga, kad je bio mlad muškarac od trideset godina, počeo je navješćivati Radosnu vijest, iscjeljivati bolesne, vršiti čuda, čak podizati mrtve. Ukratko, on je išao za Očevim poslom. Držao se svoga fokusa! Čak i kad su mu farizeji rekli da ga Herod Antipa želi ubiti (vidi Lk 13,31), rekao im je da neka kralj zna da će on nastaviti ono što je započeo. Znao je da mu je Herod prijetnja, ali nije htio biti skrenut s puta boreći se s njim, jer je naumio ispuniti svoj cilj da oslobodi svakog zarobljenog!

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: Gary Wilkerson

Najčitanije

Na vrh