Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNICE „TEČAJA RAZMATRANJA KRUNICE“

Krunica mi je bila monotona molitva i teško mi je bilo moliti ju, sve dok na tečaju nisam naučila kako moliti srcem… „Kada sam na portalu Book.hr vidjela najavu dvodnevnoga 'Tečaja razmatranja krunice', gdje se krunica uči moliti srcem, pomislila sam kako bi to mogla biti prava stvar za mene…“

7 savjeta koji će vam pomoći da bolje molite Krunicu

Foto: Shutterstock

 

Otkako je, prije 20-ak godina, započeo moj put obraćenja, često sam od drugih vjernika mogla čuti da je važno moliti Marijinu krunicu i da je ta molitva snažna. Međutim, meni je to predstavljalo problem, jer iskreno, meni je ona bila monotona molitva; teško mi je bilo koncentrirati se, sabrano moliti – misli su mi stalno lutale. Osjećala sam da moja molitva nije dobra i iskrena. Požalila sam se na to i prijateljici, koja me je ohrabrivala. Navela je primjer liječenja ovisnika u zajednici Cenacolo, koji često na početku liječenja i nisu vjernici ili ne znaju moliti krunicu, no uz molitvu postižu značajne rezultate. Tako sam nastavila povremeno moliti krunicu, ali više iz poslušnosti i odanosti katoličkoj vjeri.

„Na tečaju sam naučila moliti Zdravomariju na sasvim novi način…“

Kada sam na portalu Book.hr vidjela najavu dvodnevnoga Tečaja razmatranja krunice, gdje se krunica uči moliti srcem, pomislila sam kako bi to mogla biti prava stvar za mene. Stalno sam osjećala da u toj molitvi mora biti više naglašeno srce ili duh, a manje nizanje mnogobrojnih riječi. Prijavila sam se ljetos, dok je suprug s djecom bio na moru, pa sam se mogla u potpunosti opustiti i posvetiti tečaju. Tečaj me oduševio jer smo kroz dva dana razmatrali Radosna otajstva. Prvo smo čitali Riječ Božju u kojoj se govori o određenom otajstvu, zatim razmatrali na tu temu i iznosili svoje dojmove, zapažanja, odnosno ono što nas se posebno dotaknulo. Osluškivali smo što Božja Riječ poručuje svakome od nas u tome trenutku.

Uz to, voditelj Nediljko nas je naučio kako ulaziti u Božju prisutnost, detaljno objašnjavajući znak križa. Obraćali smo se svakoj od tri Božanske osobe pojedinačno. Također, na tečaju sam naučila moliti Zdravomariju na sasvim nov način, razmišljajući što znači pojedina riječ te molitve. Tako moleći osjetila sam snažnu Marijinu prisutnost. U duhu sam osjećala da je ona sa mnom, da me čuje i posreduje za moju nakanu. Na tjelesnoj razini, osjetila sam toplinu i trnce, potpuno sam se umirila. Smatram da mi je tako izmoljena Zdravomarija više donijela nego li sve moje krunice do tada. S nestrpljenjem očekujem priliku da odem na hodočašće u Međugorje, na kojem se isto održava takav tečaj. Vjerujem da je to posebno iskustvo – biti u Marijinom svetištu i moliti krunicu srcem.

Potaknula bi sve čitatelje, koji žele produbiti svoju vjeru te odnos s Isusom i Marijom, da se prijave na Tečaj razmatranja krunice.

Više o Tečaju razmatranja krunice možete saznati ovdje.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh