Vijesti

MILOSRDNE SESTRE SV. KRIŽA

KORONA U SAMOSTANU U ĐAKOVU Zaraženo 10 časnih sestara, zatvoren je i vrtić „Da, istina je, u nedjelju poslije podne tri sestre dobile su temperaturu, javili smo se odmah našoj doktorici koja je izvijestila epidemiologa, jučer smo išle na testiranje i od 12 sestara nas je 10 pozitivnih“, izjavila je poglavarica sestara Valerija Široki.

Foto: Shutterstock

 

Koronavirus pojavio se u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu. U nedjelju poslijepodne, više je sestara dobilo temperaturu nakon čega ih je 12 poslano na testiranje i 10 ih je pozitivnih.

Zbog pojave koronavirusa u samostanu, gdje boravi 180 sestara, zatvoren je u Dječji vrtić Sunčev sjaj-Nazaret, ali i Centar Amadea – dnevni boravak za starije

„Da, istina je, u nedjelju poslije podne tri sestre dobile su temperaturu, javili smo se odmah našoj doktorici koja je izvijestila epidemiologa, jučer smo išle na testiranje i od 12 sestara nas je 10 pozitivnih“, izjavila je poglavarica sestara Valerija Široki-prenosi bitno.net.

Zbog pojave koronavirusa u samostanu, gdje boravi 180 sestara, zatvoren je u Dječji vrtić Sunčev sjaj-Nazaret, ali i Centar Amadea – dnevni boravak za starije.

Sestra Valerija Široki rekla je kako su se časne sestre od prvih dana pridržavale mjera. „Sestre su na oprezu, više su predane molitvi, i od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo više ništa apsolutno zajednički, prekidamo sve naše zajedničke točke. Jednostavno moramo biti oprezni dok ne vidimo daljnja postupanja što se tiče testiranja samostana“, prenosi bitno.net.

„Imali smo jednu misu zadušnicu kad smo prošli tjedan prvi put otvorili samostansku crkvu, te doživotne zavjete za sestre i uzvanike, tako da ne znamo odakle smo zaražene“

„Mi Mise za vjernike nismo imali ni ranije, naša je samostanska crkva bila zatvorena što se tiče Misa“, rekla je provincijalna poglavarica. „Imali smo na otvorenom Misu, imali smo jednu Misu zadušnicu kad smo prošli tjedan prvi put otvorili samostansku crkvu, a proslava doživotnih zavjeta bio je drugi trenutak kada je bila otvorena crkva, ali samo za sestre i za uzvanike tako da je bio mali broj ljudi, ali, evo, dovoljno da ne znamo odakle i kako, ali smo zaražene“, prenosi bitno.net.

„Ovim putem molimo javnost za razumijevanje u ovim za nas nimalo lakim trenucima. Postupat ćemo dalje prema uputama epidemiologa, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske“, poručili su iz đakovačkog samostana Milosrdnih sestara sv. Križa za glas-slavonije.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh