Osobni razvoj

INTERPERSONALNA INTELIGENCIJA

Kao kršćani moramo obzirno upravljati našim odnosima Ne radi se o tome da status nečijeg spasenja nije važan u dinamici odnosa. Samo želim reći da interpersonalna inteligencija ide dalje od toga

Foto: Bewakoof.com Official, Unsplash

Foto: Bewakoof.com Official, Unsplash

(…)

Da pojasnimo, samo zato što su dvoje ljudi kršćani ne znači da će imati savršen kršćanski odnos. To je mit. To je netočna ideologija kojom mnogi od nas barataju. Pretpostavljamo da će naši odnosi biti plodonosni ako obje strane vole Isusa i vole jedna drugu. Apsolutno ne. Samo zato što su dvoje kršćana u odnosu to ne znači da oni imaju kršćanski odnos.

Evaluacija odnosa

Pitanje nikad ne bi trebalo biti: „Jesmo li oboje kršćani?” Bolje pitanje za evaluaciju odnosa je reći: „U kakvom smo mi odnosu?” Ne radi se o tome da status nečijeg spasenja nije važan u dinamici odnosa. Samo želim reći da interpersonalna inteligencija ide dalje od toga.

Podnosim li pravi razgovor

Kao kršćani, moramo biti obzirni u pogledu načina na koji upravljamo odnosima. Možete li podnijeti pravi razgovor? Ima pastora i prvih dama koji nemaju kršćanske odnose. Postoje đakoni koji nemaju kršćanske odnose. Zašto? Zato što se interpersonalna inteligencija ne odnosi na način na koji slavimo Boga, već na način na koji se odnosimo jedni prema drugima. Dakle, u fazi kad procjenjujemo svoje odnose i kontroliramo plodove, moramo posebno razmotriti krije li mantra „oboje su kršćani” neke potencijalne zamke: U kakvom je odnosu ta osoba sa mnom? Kako se ponaša prema meni? Kako da je tretiram?

NOVA KNJIGA „Interpersonalna inteligencija: vještine s ljudima koje trebaš za život sa svrhom koji želiš“

Iz knjige „Interpersonalna inteligencija“ autorâ dr. Dhariusa Danielsa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh