Duhovnost

KAKO ODGAJATI DOBRU KATOLIČKU DJECU

Roditelji koji svojoj djeci žele pomoći pronaći puninu njihove svrhe Otkrivanje načina na koje smo pozvani služiti našem Stvoritelju počinje od najranije dobi

Foto:Yuganov Konstantin, Shutterstock

 

Današnjim smo modernim snobističkim pristupom počinili mnoge grijehe protiv čovjekove kreativnosti u radu. Prihvatili smo i povjerovali da se norma rada temelji na nagradi, društvenom odobravanju i sebičnoj dobiti, a ne na motivu, integritetu i kreativnosti usluge. Kao društvo zbunjujemo sami sebe nedovoljno cijeneći poslove vrijedne poštovanja.

Cijenimo kreativno izražavanje kroz hobije i divimo se nečijem radu s tkaninom ili u drvu, koji napravi u slobodno vrijeme tijekom vikenda, a stolarev rad ili keramičarov rad kojem je on posvećen tijekom cijelog tjedna stavljamo u drugi plan

Udaljili smo se od kreativnosti

Uistinu smo se udaljili od prepoznavanja i razumijevanja kreativnosti, a to se očituje i u tome što cijenimo kreativno izražavanje kroz hobije i divimo se nečijem radu s tkaninom ili u drvu, koji napravi u slobodno vrijeme tijekom vikenda, a stolarev rad ili keramičarov rad kojem je on posvećen tijekom cijelog tjedna stavljamo u drugi plan.

Uostalom, barem danas postoje mogućnosti u obrazovanju te se djevojka, odnosno žena koja odluči potpuno se posvetiti odgoju djece i kućanstvu i ne raditi izvan svoga doma, može educirati i usavršavati u nekom vidu umjetničkog izražavanja.

Otkrivanje načina na koje smo mu pozvani služiti počinje od najranije dobi. Izuzetno je važna podrška roditelja kako bi ideje začete u djetetovu umu postale…

Otkrivanje načina na koji služimo Stvoritelju

Kao kršćanski roditelji koji svojoj djeci žele pomoći pronaći puninu njihove svrhe i upućivati ih na to da cijelim svojim životom, a ne samo pojedinim segmentima, služe Bogu, razmislimo malo o ovdje istaknutome. Naš nas Stvoritelj nije stvarao nasumično, nabacujući u nas trunku onoga i mrvicu nečeg drugoga pa što bude, nego je svakoga od nas stvorio da mu služi na poseban način. Otkrivanje načina na koje smo mu pozvani služiti počinje od najranije dobi. Izuzetno je važna podrška roditelja kako bi ideje začete u djetetovu umu postale opipljive, a oblikovane spoznajom Boga, njegovom ljubavlju prema pojedincu i istinom koju Krist naučava.

Nastavak pročitajte u knjizi Kako odgajati dobru katoličku djecu Mary Reed Newland. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

 

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh