Duhovnost

MISLI KROZ KORIZMU - PRIJAVI SE!

Kampanja Marijinih obroka – Korizma je…

5 min

Foto: Mary´s meals


Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta trenutno osigurava više od 1.6 milijuna djece s toplim obrokom na mjestu obrazovanja. Jednostavno je to rješenje za glad u svijetu koje u školske klupe privlači kronično gladnu djecu, koja bi u suprotnom školu zamijenila s ulicom u potrazi za hranom.

Marijini obroci Hrvatska zahvaljujući donacijama podupiratelja imaju otvorenih 16 školskih kuhinja u kojima svakodnevno oko 13.400 djece prima hranjive školske obroke. Uz velikodušnost podupiratelja, to je ujedno moguće i zbog nesebičnih volontera koji svake godine organiziraju brojne humanitarne aktivnosti s ciljem prikupljanja donacija i širenja priče o Marijinim obrocima.

Volonteri Marijinih obroka pripremili su tjedne korizmene misli za sve one koji žele ove Korizme zastati i promišljati o temama kao što su ljubav, nada, glad. U srijedu započinje kampanja volontera Marijinih obroka ‘Korizma je…’ koja će trajati od 26. veljače do 12. travnja, a sastoji se od tjednih promišljanja temeljenih na Svetom Pismu ili razmatranja o radu i djelovanju Marijinih obroka i vlastitom životu. Prijaviti se možete putem online obrasca: https://bit.ly/2HQqxw6 .

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kuna.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr

Book.hr; Mary´s Meals Hrvatska

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh