Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kakvog supružnika ja ustvari želim?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, pitam se jesam li ja u svome braku, u odnosu prema svome suprugu / svojoj supruzi, u odnosu prema tebi, poput onih učenika s kojima si putovao u Emaus? Oni su bili snuždeni jer nisu dobili ono što su očekivali, a ti si umro i uskrsnuo za njih (Lk 24,21)! Što su oni iz svega naučili? Što ja učim iz situacija u svome braku? Koliko puta padnem pod svojim emocijama jer ne dobivam ono što mislim da trebam dobiti? Koliko puta padnem zbog svojih negativnih emocija, tuge, osjećaja odbačenosti, usamljenosti? Kakav je tada moj pogled na Isusa i na moga supruga / moju suprugu? Naravno da mi je potrebno i ono lijepo i da znam da me negativno može dotaknuti. No, treba mi poticaj da zastanem, razmislim i odlučim djelovati u vjeri. I pitam se, vraćam li se ja u Emaus kada u braku dođe do neshvaćanja i pada. Vraćam li se nevjeri, starom načinu života, ogovaranju, optuživanju, svemu onome što će stvoriti zid, prepreku Isusu i mome suprugu / mojoj supruzi? Iako su u takvim situacijama oboje i dalje uz mene, ja to često ne doživljavam tako. Isuse, želim upravo u tim trenucima „pada“ ostati i dalje u Jeruzalemu, koji je simbol uskrsnuća, simbol odluke za novi život, simbol učenja, odluke da ću biti vjeran tebi i svome suprugu / svojoj supruzi. Jer time izražavam najdublju odanost tebi, Kriste, time sakupljam blago na nebu i time ustvari upoznajem sebe, svoje srce!

Koliko mogu iz srca, bezuvjetno moliti za dobrobit svoga supruga / svoje supruge?

Što mnome više upravlja? Kakvog Isusa ja želim? Pitam li se to iskreno? Želim li Isusa koji bi mome suprugu / mojoj supruzi rekao da se on/a treba promijeniti; koji bi mu/joj silno dotaknuo srce da se on/a promijeni, ali ne zato što znam da iskreno treba Isusov doticaj, već kako bi bio bolji / kako bi bila bolja, kako ne bismo imali problema i kako bi meni bilo lakše? Koliko mogu iz srca, bezuvjetno moliti za dobrobit svoga supruga / svoje supruge? Kakvog supruga / kakvu suprugu želim? Možda ponekad, ili često imam potpuno krive motive. Želim si to danas priznati i toga se odreći, jer upravo krivim motivima guram Isusa iz svoga braka. Često mislim kako ni supružniku nije stalo, da se on/a mora popraviti, a ne vidim sebe i često sam „bezuman/na i srca spora da vjerujem“ (Lk 24,25).

Iscijeli moje izranjene emocije, moje srce i ispuni me Duhom vjere

Isuse, oprosti! Želim ti reći, kao učenici: Ostani sa mnom, ostani u mome braku, dođi u moj brak, dođi onakav kakav ti jesi, a ne onakav kakvog te ja često želim prema svojim uvjerenjima. Znam da ćeš mi tada otvoriti oči i da jedino tako mogu izaći iz osjećajâ snuždenosti, tuge, brige, umora i sebičnih želja. I znam da će mi onda srce gorjeti za tobom (Lk 24,32), ali i za mojim suprugom / mojom suprugom, iskreno. Iscijeli moje izranjene emocije, moje srce i ispuni me Duhom vjere. Hvala ti na mome suprugu / mojoj supruzi.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Čudim se kako često moj suprug / moja supruga ne razumije moje emocije, no razumijem li ja njegove/njezine? Shvaćam li uopće svoje, i jesam li svjestan/na kako su emocije stvarne, iako me često varaju, govore mi krivo, ruše mi vjeru i prikazuju mi krivu sliku stvarnosti? Vjera mora biti iznad negativnih emocija.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh