Duhovnost

AUGUSTYN PELANOWSKI

Kako možeš misliti na molitvu u ovom trenutku?! Što vi radite u teškim trenutcima?

Foto: Unsplash,  Ben Hershey

 

U sobi za razgovore preda mnom je sjedio čovjek kojeg je napustila žena. Plakao je. Upitao sam ga bi li se htio sa mnom pomoliti. Ljutito me je pogledao i upitao: „Kako možete misliti na molitvu u ovakvom trenutku?!“

Otići iz središta sukoba u središte molitve!

Čak i u samostanu život zna biti težak, ispunjen ljutnjom i mržnjom. Moguće je to podnijeti jedino na način koji nam je Isus pokazao. Molitvom! Otići iz središta sukoba u središte molitve! Osjećamo se osamljeni, osobito kada je netko moćniji od nas ponizio naše dostojanstvo ili nas želi na neki način razapeti. O, koliko ljudi hoda samostanskim hodnicima kao da čekaju „razapinjanje“ na križ! U takvim trenucima čak ni najbliži nisu u stanju uz nas izdržati ni sata. Tada bismo najradije htjeli pobjeći od tih muka i primiti zadovoljštinu za njih, čime Isusa još više vrijeđamo.

Iz knjige „Odlasci“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh