Duhovnost

Kako je mladić koji je ostao bez oca pronašao Oca

Kako je mladić, koji je ostao bez oca, pronašao Oca book evangelizacija

Jednom mladiću u pubertetu iznenada je umro otac. Poslije nekog vremena izbacili su ga iz škole i morao je školovanje nastaviti u drugoj, lošijoj školi. Nakon nekoliko mjeseci, dok je još proživljavao psihičku krizu, pojavile su se i poteškoće u komunikaciji s kolegama. Osjećao je ogromnu samoću koja je bila uzrokovana odbacivanjem od osoba kod kojih je tražio nadomjestak očinstva. Sve su ga te poteškoće prisilile da potraži pomoć kod Boga. Pokazalo se uskoro da nitko od njegovih vršnjaka nije imao tako jako vjeru kao on. Ta je vjera samo njemu omogućila da radikalno prione uz Isusa.

Zašto Bog dopušta patnju knjiga

U školi su ga zadirkivali nazivajući ga „ministrantom” jer je uistinu služio kod svete mise. Ta je činjenica bila razlog zbog kojeg su ga ismijavali. No, što su ga više zadirkivali, više se molio Bogu i češće je tražio pomoć u tišini crkvenih zidova koji su stremili visoko prema nebu. Sve su prepreke u životu bile kao trampolin koji ga je podizao visoko prema poznavanju i otkrivanju Boga, Nebeskoga Oca.

Hagara je prvi put susrela anđela tek onda kada je morala bježati iz Abrahamova šatora. Bog joj se obratio i sklopio s njom savez pun obećanja tek tada kad su je Sara i Abraham protjerali u pustinju. Prema Bogu nas često otvaraju samo poteškoće i ugroženost. Zahvaljujući tome što su Rutu u polju zadirkivali, Boaz je obratio pozornost na nju (usp. Rut 2)…

Ulomak iz knjige oca Augustyna Pelanowskoga, OSPPE Zašto Bog dopušta patnju

O knjizi “Zašto Bog dopušta patnju?”

Znaš li uočiti povezanost između odbacivanja i kasnijih događaja, koji su ti omogućili duhovni razvoj? Znaš li zahvaljivati Bogu za „ljude-čudovišta”, za one koji su žderali tvoje osjećaje, gurali te na samo dno, iskorištavali te i zatvarali te u sebe? Nisi li upravo zahvaljujući njima naučio onu pravu molitvu te otkrio istinsku vezu s Bogom? Primjećuješ li da te samo životne oluje, bure, krizne situacije i događaji velike emotivne snage bude iz letargije, iz vegetirajućeg stanja i tako čine od tebe čovjeka, stavljaju tvoje noge na Božji put? Sotona, kako vidimo, ne samo da nas muči istinskim nemirima nego jednako tako i lažnim mirom. (…)

Iz knjige

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh