Svjedočanstva

BJEŽITE, BRAĆO

Kako je fra Ante Antić spasio lopove od milicije Eto, ovdje možete vidjeti plemenitu dušu koja osjeća za svakoga; i za lupeža i za svakoga tko je progonjen

lopovi i fra ante antić

Foto: Unsplash, Thomas Kelley

 

Ovo je svjedočanstvo fra Ivana Menđušića o lopovima u vrtu samostana u Zagrebu gdje je boravio s fra Antom Antićem i nevjerojatnoj gesti ovog sluge Božjeg.  Svjedočanstvo je podijeljeno na Facebook stranici Sluga Božji fra Ante Antić.

„Jednog dana u Zagrebu, u jesen 1948., upali lupeži u naš vrt krasti kruške. Razlete se đaci po vrtu, ali nigdje nikoga. Otac gvardijan fra Bože Vuco pozove miliciju, a otac Magistar fra Ante Antić dođe u vrt i stane dozivati lupeže: „Braćo moja bježite, išli su po miliciju, uhvatit će vas.“ I lupeži, koji su se sakrili pod stogove trave, utekoše.

Dođe milicija, pogleda sve i nikoga ne nađe. Tada gvardijan fra Bože Vuco kaže: „Fra Ante, fra Ante, ti si ih nagovorio i sad bi tebe trebalo u zatvor.
Fra Ante odgovara: „Oče gvardijane, ja ću se popraviti.“ Eto, ovdje možete vidjeti plemenitu dušu koja osjeća za svakoga; i za lupeža i za svakoga tko je progonjen.“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh