Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Kada se Boga izbaci iz obiteljskog, društvenog i političkog života – sve će se raspasti

Kada se Boga izbaci iz obiteljskog, društvenog i političkog života - sve će se raspasti

Foto: Shutterstock

 

(Lk 11,29-32)

„Ovo je opak naraštaj“, uskliknuo je Isus ogorčeno onima koji su ga slušali. Što bi Isus rekao o ovom naraštaju? Po mom mišljenju, istu stvar. Naraštaj iz ’68., negirajući i ubijajući svaki autoritet, odgojio je svoju djecu u razuzdanosti. Ovaj je naraštaj odrastao bez discipline i bez Boga. Rezultat toga je da su tridesetogodišnjaci i četrdesetogodišnjaci robovi droge, alkohola i kocke. To su ljudi koji odobravaju pobačaj, razvod, gay brak, eutanaziju, rodnu ideologiju, sve ono što je zlo. Taj je naraštaj rob hedonizma i konzumerizma. Zatim njihova djeca adolescenti odrastaju bez kršćanskog morala. Danas u crkvama nema adolescenata i mladih. 70% mladih – kaže jedna anketa – više ne vjeruje u Boga.

Ima mladih koji ponosno izjavljuju da su ateisti. Što će biti s njima? Razboljet će se od hipohondrije, nasilničkog ponašanja, bipolarnog poremećaja…

Ima mladih koji ponosno izjavljuju da su ateisti. Što će biti s njima? Razboljet će se od hipohondrije, nasilničkog ponašanja, bipolarnog poremećaja, narcisoidnosti, nezahvalnosti i neobuzdane seksualnosti. Samoubojstvo među mladima bit će velika društvena pošast.

Kada se Boga izbaci iz obiteljskog, društvenog i političkog života – sve će se raspasti. Neka se Crkva probudi iz mrtvila u koje je uronjena! U potpunom smo poganstvu. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh