Aktualnosti

PATER AUGUSTYN PELANOWSKI

Kada počiniš grijeh, odvajaš se od Krvi Isusove, od potoka njegove svjetlosti, od njegove ljubavi. Ali dovoljno je da predaš svoj grijeh…

Foto: Shutterstock

Jedna rana, jedan smrtni grijeh, smrtonosan udarac koplja u srce Isusovo i u vlastito srce – i raj nestaje, Biblija tada postaje samo šuškav papir, Božje lice nestaje u magli nesigurnosti, a ti ostaješ sam. Adam i Eva nisu počinili dva, deset ili tisuću grijeha, nego samo jedan. Kada počiniš grijeh, odvajaš se od Krvi Isusove, od potoka njegove svjetlosti, od njegove ljubavi. Ali dovoljno je da predaš svoj grijeh da bi potoci važniji od krvi za organizam ponovno istjecali iz Srca Isusova i dopirali do tvoje unutrašnjosti i raj Biblije ponovno je otvoren, a duša cvjeta i donosi plodove, opija se najugodnijim mirisom sreće, vrvi ljubavlju. Ti potoci svjetlosti, taj neizreciv tok, zasigurno nam donosi puno više milosrđa nego tih impozantnih 350 litara krvi koje obično srce pumpa svakog sata.

p. Augustyn Pelanowski, „Dubine milosrđa“. Uskoro…

Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh