Duhovnost

FRA JOZO GRBEŠ

Kad vas napadnu kažite: Kriste, ja bih opet s tobom! „Izabrat ćemo ono što je jedina njegova zapovijed – izabrat ćemo Ljubav. Protiv nje nitko vam ništa ne može. Izaberite njega!“, rekao je fra Jozo

Foto: Lane V. Erickson, Shutterstock

Uključite se u našu Viber zajednicu.

Foto: Lane V. Erickson, Shutterstock

Tijekom 34. Festivala mladih u Međugorju, 27. srpnja 2023.  drugog dana svetu misu predslavio je fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije uz koncelebraciju 569 svećenika, izvijestila je Radiopostaja Mir Međugorje.

Na propovijedi je rekao zanimljivost na koju vrijedi svako malo podsjećati.

„Kad krenete doma ovih dana vratit ćete se u kaos ovoga svijeta. Ne vole vas zato što ste katolici, ili što ste kršćani; ne vole vas zato što ste za obitelj ili za brak, za vrijednosti koje ostaju i vrijede; ne vole vas zbog milijun stvari, ali budite zato zahvalni! Kad vas zgaze dignite se, kad vas napadnu kažite: Kriste, ja bih opet s tobom! Izbor je jasan.

Ako izaberemo njega, izabrat ćemo ono što uvijek ostaje, u ovom svijetu i onom; izabrat ćemo jedino što ima smisao

Ako izaberemo njega, izabrat ćemo ono što uvijek ostaje, u ovom svijetu i onom; izabrat ćemo jedino što ima smisao; izabrat ćemo ono što jedino ljudskom srcu daje sreću bez prestanka; izabrat ćemo ono što je jedina njegova zapovijed – izabrat ćemo Ljubav. Protiv nje nitko vam ništa ne može. Izaberite njega!“, potaknuo je na kraju propovijedi fra Jozo., prenosi ktabih.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh