Duhovna glazba

KAD TRAŽIMO BOGA IZ DUBINE BIĆA // Grupa Kristina najavljuje svoj drugi nosač zvuka „Albumu je jedini i najvažniji cilj dati slavu našem Ocu nebeskom koji je naša nada, naša ljubav i naše sve”, stoji u najavi. Pjesma „nada” govori o trenutku života kada čovjek dođe „pred zid”, kada mu se sruše snovi…

VIDEO: Grupa Kristina najavljuje svoj drugi nosač zvuka

Foto: Kristina


 

Spotom za pjesmu Nada, grupa Kristina najavljuje skorašnji izlazak istoimenog studijskog albuma.

Tekst i glazbu pjesme napisali su dugogodišnji članovi zbora London Community Gospel Choir, bračni par Stephanie i Ayodele Oyerinde. Prijevod pjesme napisala je Rahela Grozdanov, vokal grupe. Scenarij i režiju potpisuje Svjetlana Brezo, sarajevska umjetnica te autorica nekoliko kratkih filmova, a montažu Ivan Špoljarić iz Rijeke.

Jedini cilj albuma

„Albumu je jedini i najvažniji cilj dati slavu našem Ocu nebeskom koji je naša nada, naša ljubav i naše sve”, stoji u najavi. Pjesma je pomalo drugačija od ostalih pjesama albuma i govori o trenutku života kada čovjek dođe „pred zid”, kada mu se sruše snovi, traži izlaz ali ga ne nalazi i osjeća da neće uspjeti nastaviti dalje.

Iz grupe Kristina poručuju kako je punina života i jedini pravi izlaz iz bolnih i razarajućih situacija obraćenje Bogu koji je izvor života, radosti, mira i snage, da iz ruševina krenemo dalje, a Duh Sveti onaj koji nas vodi u novi dan i daje snagu koju sami nemamo.

Iako se gledateljima spota može učiniti da pjesma govori o ljubavi muškarca i žene, ovo je priča u kojoj čovjek traži Boga iz dubine svog bića, a Isus (Bog) je onaj koji dolazi po nas, svoju mladenku, svoju Crkvu.

Spot će uskoro dobiti i verziju sa znakovnim jezikom kako bi poruku nade mogle doživjeti osobe koje ne mogu čuti.

O grupi Kristina

Kristina je po mnogočemu jedinstvena pojava na sceni suvremene kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Članovi grupe pojedinačno su i zajedno nastupali na najvećim europskim kršćanskim festivalima kao što su Spring Harvest (UK) i Flevo (NL). Izmjenjivali su iskustva i svirali s velikim svjetskim imenima kršćanske glazbe: Michaelom W. Smithom (Agnus Dei, Healing Rain), Paulom Balochom (Above All, Open The Eyes Of My Heart Lord), Mattom Redmanom (Blessed Be Your Name, When The Music Fades) i mnogim drugima.

U Hrvatskoj su nastupili na raznim mjestima i u raznim prigodama, od stadiona do crkava, od LIVE radio i TV-prijenosa do intimnih nastupa. Nekoliko članova benda diplomiralo je teologiju i glazbu na najvećim europskim glazbenim institucijama, a svi članovi benda su prošli cijeli put laganog ustanovljenja suvremene kršćanske glazbe na našim prostorima.

2009. godine izašao je njihov album Kao ruža, koji je privukao mnoge pozitivne kritike kako specijaliziranih krugova, tako i hrvatske sekularne glazbene scene.

Izvor:  Laudato.hr

Priredila: Martina Vidaković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh