Osobni razvoj

BUDI NA VISINI ZADATKA

Zbog svojih se sklonosti muškarci često osjećaju duhovno inferiornijima od žena Ne radi se o tome da kršćanin sve svoje sklonosti treba zatomiti, nego njima treba upravljati, a ne da one to čine njemu

Foto: Pixabay

Kad bi imao mogućnost obratiti se katoličkim muškarcima svih dobi koji žele rasti u svojoj vjeri i prihvatiti odgovornost koju im je Bog dao te im reći samo jednu stvar, što bi im poručio?

U usporedbi sa ženama, imate dvadeset puta više testosterona. To je jedna od mnogih stvari koja vas čini muškarcima. Upravo je testosteron razlog zašto je na čelu svakog naroda i zemlje na svijetu na početku bio muškarac. Štoviše, on je također razlog zašto većinu zatvorenika čine muškarci.

Zbog svojih se sklonosti muškarci često osjećaju duhovno inferiornijima od žena

Vi ste za spolni čin češće raspoloženi u odnosu na žene. Također ste više skloni razljutiti se nego žene. Zbog svojih se sklonosti muškarci često osjećaju duhovno inferiornijima od žena. Ne radi se o tome da kršćanin sve svoje sklonosti treba zatomiti, nego njima treba upravljati, a ne da one to čine njemu. U vama postoji cijelo krdo konja koje vas može povući u smjeru kreposnog života, umjesto da vas strmoglavi niz liticu. Tih se konja ne treba rješavati.

Bog nas želi ohrabriti da budemo na visini zadatka i postanemo sinovima, braćom i očevima kakve je on stvorio na svoju sliku

Biti čist i strpljiv ne znači nikada ne osjetiti nalet uzbuđenosti ili ljutnje. Bog nas želi ohrabriti da budemo na visini zadatka i postanemo sinovima, braćom i očevima kakve je on stvorio na svoju sliku.

Kad te on poziva, on to ne traži da ti postaneš manje muškarcem da bi te mogao otkupiti

Ukazujem ovdje samo na dva određena problema, ali pravo je pitanje kako nas Bog vidi. Gledajući tebe, on ne vidi nekoga tko je slab, slomljen ili nečist, on vidi svojeg sina. Kad te on poziva, on to ne traži da ti postaneš manje muškarcem da bi te mogao otkupiti. On te poziva biti muškarcem kakvim te je stvorio. On čezne za time da iz tebe izvuče ono najbolje.

Iz knjige „Putokaz za nebo“ autora Randyja Haina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh