Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Jesi li ikad susreo nekoga tko je ispunjen životom vječnim? Duh Sveti čini da se osjećamo jedno s Ocem nebeskim i Isusom Kristom

Foto: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Lk 10,25-37

„Što mi je činiti kako bih imao život vječni?“, ponekad me poneki pitaju. Kažem „poneki“ jer većinu kršćana ne zanima život vječni. Nedostatak zanimanja prouzrokovan je nepoznavanjem onoga što život vječni jest. Što je život vječni? Tko misli da zna što je život vječni odgovara da je to život nakon smrti. Ali to nije točan odgovor. Život vječni je život Boga, koji je vječan. Koja je narav života Božjega? Bog je ljubav. Stoga tko prihvaća i vrši Isusov nauk postaje ljubav jer, preko Isusa Krista, prima Duha Svetoga.

Duh Sveti čini da se osjećamo jedno s Ocem nebeskim i Isusom Kristom. Ovo božansko jedinstvo s Presvetim Trojstvom čini da živimo u strpljivosti, radosti, miru, dobroti, ljubavi, poniznosti, krotkosti, milosrđu i čistoći duha. Ovi osjećaji nisu virtualni, nego su konkretni i vidljivi. Štoviše, zahvaljujući životu Trojstva koji je u nama, u miru smo sa svime i svima, i svi će nas zvati blaženima.

Jesi li ikad susreo nekoga tko je ispunjen životom vječnim? Je li ti itko ikad rekao kako si lijep ili lijepa? Jednom je jedno dijete, gledajući Majku Tereziju iz Kalkute, reklo joj: „Kako si lijepa!“. A po ljudskim standardima svetica nije bila lijepa. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh