Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, dotakni svaki dio moga srca koji je „otvrdnuo“ u odnosu prema mome supružniku

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, želim u svakoj prilici biti blagoslov svome braku. Danas ti na poseban način želim donijeti sve ono što mi je suprugu/supruzi teško oprostiti, sve ono što je ostavilo negativan trag na mome srcu, sve što me je na neki način odgurnulo od njega/nje i kao da je „ohladilo“ moje srce pa u određenim područjima imam mnogo manje povjerenja. Ali ne želim tako, ovog trena odlučujem drugačije. Želim ti, Isuse, sada, ovoga trenutka, predati svaki dio svoga srca koji je „otvrdnuo“ u odnosu prema mome suprugu / mojoj supruzi, zbog kojega ga/ju možda vidim krivo. Želim mu/joj oprostiti tvojom milošću i ovog trena odlučujem oprostiti, jer želim biti slobodan/na. No, ponekad mi se vraćaju negativni osjećaji i misli: „Zašto se tako ponaša, zašto je to morao/la učiniti, zašto ne reagira drugačije?“ I teško mi je oprostiti. Ali, što je s mojim djelima? Ima li nešto što bi moj/a suprug/a trebala meni oprostiti?

Znam da sam slab/a i da padnem i ti mi to, Oče, ne zamjeraš…

Tvoja mi riječ kaže, Oče, da ćeš ti oprostiti meni ako ja oprostim prijestupe drugima, u protivnom, ne možeš ni ti mene opravdati (Mt 6,14-15). Znam da sam slab/a i da padnem i ti mi to ne zamjeraš, ali neopraštanjem, sam/a rušim mostove koji nas u braku povezuju, svjesno ili nesvjesno.

Isuse, molim te ovoga trena za snagu da mogu svim srcem oprostiti sve ono što još nisam oprostio/la, a čime me je suprug/a povrijedio/la. Molim te, obnovi i u našem braku ponovno stvori: istinsko povjerenje, ljubav, poštovanje, samilost, blagost, strpljivost, dobrotu. Daj mi, Isuse, snage da mogu oprostiti i sam/a sebi, sve ono što si možda predbacujem. Želim se za to pokajati, ali ne želim se osuđivati jer to nije znak poniznosti, već znak nepovjerenja i nevjere u tvoje milosrđe. Zato prihvaćam tvoju žrtvu s Križa i opraštam samom/samoj sebi sve trenutke kada sam ranio/la svoju suprugu / svoga supruga.

Oče, molim te za spas naših duša; duše moga supruga / moje supruge, duša naše djece i moje duše!

Učini me milostivim/om i dobrostivim/om suprugom. Otvori oči i mome suprugu / mojoj supruzi; daj da i on/a može iz srca oprostiti meni i drugima sve ono što, zbog povreda možda „stoji“ u njegovu/njezinu srcu. Daj da te upozna svim srcem. Oče, molim te za spas naših duša; duše moga supruga / moje supruge, duša naše djece i moje duše! Molim te da danas silno blagosloviš naš brak, da učvrstiš naše temelje i odagnaš od nas svaku posljedicu nepraštanja, bilo nepraštanja jedno drugome, bilo samima sebi. Uvedi nas u istinu da nas ona oslobodi (Iv 8,32).

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Oprostiti ili ne oprostiti – odluka je na meni. Opraštajući ne opravdavam grijeh, ne opravdavam loša djela, nego, jer i sam/a griješim, nastojim biti milosrdan prema suprugu/supruzi jer time svjedočim Krista. Neopraštanje samome sebi, nije poniznost, već Sotonina varka; tada same sebe stavljamo ispred Boga. Odluči, oprosti!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh