Osobni razvoj

MILOSRĐE JE NAŠA OBRANA

Dobri Gospodine, ti me poznaješ sve do srži mojih suza Kada plačemo jer smo bespomoćni, Isus odgovara milosrđem jer smo se povjerili njegovoj brizi. Na taj način radujemo njegovo Srce

Foto: Pixabay


 

„Nakon tih riječi ohrabrila se i moja ljubav da mu kaže što je On meni. Ali nisam mogla pronaći riječi i rasplakala sam se u svojoj nemoći. A Isus mi je rekao: ‘Za tebe sam sâmo milosrđe i zato te molim, žrtvuj mi svoju bijedu i tu svoju nemoć, i tako ćeš obradovati moje srce.’“ (Dn 1775)

Razmatranje

Znanstvenici su pod velikim povećalom istraživali suze i otkrili su da, ovisno o emociji koja ih je izazvala, one imaju vrlo različit oblik. Suze tuge i žaljenja izgledaju poput krhotina razbijenog stakla, suze radosti i sreće nalik su prekrasnom pejzažu, a suze izazvane lȕkom izgledaju poput paprati. Kada plačemo, Isus vidi samu bȋt naših suza, kao i kod svete Faustine. Kada plačemo jer smo bespomoćni, Isus odgovara milosrđem jer smo se povjerili njegovoj brizi. Na taj način radujemo njegovo Srce.

Molitva

Dobri Gospodine, ti me poznaješ sve do srži mojih suza. Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh