Osobni razvoj

NAŠ ISTINSKI DOM

Isus je objasnio svetoj Faustini kako pobijediti u borbama Naš istinski dom je u nebu, tamo će završiti sve naše borbe.

Foto: Pixabay


„Kćeri moja, borba će trajati do smrti. Okončat će je posljednji dah. Pobijedit ćeš krotkošću.“ (Dn 1597)

Razmatranje

Reklame i društveni mediji uvjeravaju nas da na zemlji postoji nekakvo ‘mistično’ odredište gdje se više nećemo morati boriti. Imat ćemo sav novac, iskustvo, ljubav i radost koju želimo. Ako uspijemo doći do te točke, moći ćemo imati dobar život. No, ovdje nikada nećemo biti savršeno sretni jer ovaj svijet nije naš dom. Naš istinski dom je u nebu, tamo će završiti sve naše borbe. No, kako ćemo nadvladati borbe sadašnjeg vremena? Isus nam govori da ćemo pobijediti krotkošću. Krotkost ne znači prevrnuti se i pustiti svima da gaze po nama. Biti krotak znači držati jezik za zubima kada se želimo izvikati, uzeti najmanji komad kolača, dopustiti nekome da nam se ubaci u red. Krotkost je aktivno pokoravanje naših želja iz ljubavi prema Bogu.

Molitva

Moj Gospodine, ne želim zadržavati pogled na svojim borbama, već na tvojim obećanjima milosrđa.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh