Vijesti

ISKUSTVO ZA MLADE KOJI RAZMIŠLJAJU O DUHOVNOM POZIVU // „Pozva ih da budu s Njim”

Foto: Pixabay

 

Kao što je jednom pozvao svoje apostole da ga slijede, Isus to i danas čini. Poziva li možda i tebe?

Pustinjačko-misionarski Karmel Božanskog Milosrđa organizira duhovnu obnovu nazvanu  „Pozva ih da budu s Njim”, za sve mlade koji razmišljaju o duhovnom pozivu.

Svi koji se odluče sudjelovati na osmodnevnoj duhovnoj obnovi na otoku Koločepu, moći će, u ozračju pustinjačko-misionarskog života, uz duhovno vodstvo, razlučiti Božju volju i prepoznati put kojim im je ići.

Razlučivanje poziva u ‘karmelskom duhu’

Život u Karmelu usmjeren je na duhovno bogatstvo koje se otkriva u molitvi, na – kako kažu, ‘dragocjeni biser Isusa Krista’. Terezija Avilska, svetica karmelskoga reda, izjavila je da je ‘samo Bog dosta’, posvetivši mu čitav svoj život. U tom ozračju, razmatrajući i promišljajući o vlastitom životu, imat ćeš priliku saznati što je duhovni poziv, kako ga živjeti i kako prepoznati zove li i tebe Gospodin kao radnika u svoju ‘žetvu’. A možda jednostavno prepoznaš da si pozvan živjeti u braku, ili kao posvećeni laik.

Sadržaj duhovne obnove

Ono što karmelska duhovna obnova pruža jest jednostavnost, život bez interneta i mobitela, ozračje tišine, zajedničku molitvu, kateheze, samoću i zajedništvo, dijeljenje iskustva, fizički rad; dan zajedništva, dan pustinje i dan evangelizacije. Program za mladiće i djevojke obuhvaća i neke zajedničke elemente.

Duhovna će se obnova održati od 8. do 16. srpnja u Karmelu Božjeg Milosrđa na otoku Koločepu.

Prijave i kontakt

Prijave su otvorene do 6. srpnja.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: [email protected].

Pozivamo i tebe, dragi prijatelju, da se odvažiš i potražiš odgovore na svoja pitanja. Možda Gospodin zove baš tebe! Dođi, vidi i ako osjetiš da tu pripadaš – ostani! 🙂

Najčitanije

Na vrh