Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Iscijeli i obnovi naš brak od svih posljedica grešnih radnji koje smo uzrokovali svojim mislima, riječima i djelima, napose…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, „očisti“ naš brak, očisti ga od svih negativnih utjecaja, od svih ljudi koji nam možda ne žele dobro, od svih onih koji smatraju da nam žele dobro, a ustvari nas vode krivo i nanose nam zlo. Očisti naš brak, naša srca, misli, stavove od svih mojih krivih djela, stavova, djelovanja, grešnih radnji. Jesam li se do sada pokajao/pokajala ili uopće razmišljao/razmišljala o svojim grešnim djelima koja su mogla utjecati na naš brak, ili su već utjecala? Jesam li možda za to optuživao supružnika, druge ljude ili okolnosti? Brak je u suštini čistoća, u njega je utkana Božja ljubav, no kako se ja često odnosim prema njemu? Kajem se za sve grešne i krive misli, riječi i djela koja su naštetila našem braku. Iscijeli naš brak i nas same od svih posljedica. Molim te sada i u ime supruga/supruge, i predajem ti sve krive misli, riječi i djela kojima je on/ona naštetio/naštetila našem braku, zajedništvu i oskvrnuo/oskvrnula svetost i čistoću braka zbog čega danas možda imamo problema, a da toga nismo ni svjesni.

Želim shvatiti da je to grijeh koji je u naš brak i odnos unio nečistoću

Molim te, izlij duha pokajanja na njega/nju da se iskreno pokaje. Izlij Duha Mudrosti i pokajanja i na mene, da se ja pokajem ovog trena u svoje i u njegovo/njezino ime, iskreno, bez opravdavanja ili kalkulacija, kako bi čistoća Božje ljubavi obnovila sve slomljeno, obnovila nas. Molim te, također, i da u poniznosti i mudrosti mogu supruga/suprugu potaknuti da se osobno pokaje. Na poseban način danas pred tebe donosim svaki trenutak, svaki grešni čin kada sam u određenim teškim, bolnim ili napetim situacijama, u svađi i ogorčenosti ili zbog povreda koje su iz svega toga proizašle, pomišljao/pomišljala na drugu osobu, kada sam ju zamišljao/zamišljala ili pogledao/pogledala s požudom i u mislima napravio/napravila preljub (Mt 5,28).

Zato se odričem svakog grijeha i zazivam silu tvoga oproštenja, oslobođenja, očišćenja i obnove našeg braka, odnosa, obitelji

Ne želim se optuživati, obeshrabriti, ali ne želim niti umanjivati takve situacije ili ih opravdavati, već želim shvatiti da je to grijeh koji je u naš brak i odnos unio nečistoću. Možda mi se to čini bezazlenim ili možda mislim da je zasigurno moj/moja suprug/supruga učinila isto ili gore, ali ja želim sada priznati svoj grijeh, želim poniznošću, čistim i iskrenim srcem, u duboku pokajanju moliti: Isuse, kajem se iz dubine srca za svaki trenutak, bilo da ga se sjećam ili ne, kada sam u svojim mislima prevario/prevarila svoga supruga/suprugu. Želim da naš brak bude blagoslovljen, i zato se odričem svakog grijeha i zazivam silu tvoga oproštenja, oslobođenja, očišćenja i obnove našeg braka, odnosa, obitelji kako bismo služili tebi čista srca, kako bi naš brak postao ono što ti, Oče, želiš od njega. Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

U teškim trenucima često ‘rade’ naše emocije, napast je uvijek prisutna da nas pritisne. Hvala Gospodinu što se njemu uvijek možemo vratiti i zamoliti ga za oprost, ne radi njega, već radi nas, da vratimo blagoslov koji smo izgubili. Ako želim imati blagoslovljen brak, sretan i po Božjoj promisli, tada moram biti spreman na poniznost pokajanja i trebam biti otvoren za učenje. Želim li to? Uvijek mogu za sve skupa okrivljavati druge ili supružnika. Mislim da znam koje su posljedice svakog od odabira, zato odlučujem ustrajati do kraja da budem spašen/spašena i ja i cijeli moj dom.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh