Aktualnosti

KROVNA ORGANIZACIJA KATOLIČKE KARIZMATSKE OBNOVE

Hrvat Josip Bilandžija u vijeću Charisa Vatikanski Dikasterij za laike, vjeru i obitelj izabrao je prvo Međunarodno vijeće CHARIS-a

Foto: Nanovo rođeni, Facebook

Foto: Nanovo rođeni, Facebook

 

Na prvoj Općoj skupštini CHARIS-a, Josip Bilandžija izabran je za predstavnika mladih u Međunarodnom vijeću. Skupština se održala od 29. do 31. 10. u Rimu, navodi se na Facebook stranici Nanovo rođeni.

Ova je skupština održana po prvi put nakon što je papa Franjo ustanovio CHARIS 2019. godine, kao krovnu organizaciju koja služi Katoličkoj karizmatskoj Obnovi u Duhu Svetom u svijetu (KKODS).

18 predstavnika iz cijeloga svijeta

Prvo Međunarodno vijeće CHARIS-a, koje čini 18 predstavnika iz cijeloga svijeta zajedno s moderatorom, odabrao je Dikasterij za laike, vjeru i obitelj kako bi uspostavio i pokrenuo rad ovog mladog tijela. Posljednjeg dana susreta održani su i izbori za članove Međunarodnog vijeća, na kojima je među 18 predstavnika izabran i jedan predstavnik Hrvatske. Naime, za predstavnika mladih u Vijeću izabran je Josip Bilandžija.

Voditelj zajednice Nanovo rođeni

Josip Bilandžija, osim što je novoizabrani član međunarodnog Vijeća CHARISA, obnaša funkciju zamjenika voditelja zajednice Nanovo rođeni te je savjetnik vijeća nacionalne koordinacije Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome Hrvatske.

Ono što je svijetu potrebno

Izbor Josipa potvrda je kvalitetnog rada s mladima u KKODS-u Hrvatske.

Općoj skupštini prisustvovali su nacionalni koordinatori CHARIS Nacionalnih službi zajedništva iz cijeloga svijeta, sveukupno stotinjak predstavnika raznih izraza struje milosti.

Predstavljanje rada

Cilj susreta bio je predstaviti dosadašnji rad Međunarodnog vijeća, te u duhu zajedništva i bratstva izabrati nove članove Međunarodnog vijeća i njegova moderatora. Susret je također bio značajan jer je to bio posljednji susret Rainera kard. Cantalemesse, kao duhovnog asistenta CHARIS-a, s predstavnicima karizmatske Obnove jer se nakon ovoga susreta kard. Cantalemessa povlači s ove pozicije zbog poodmakle dobi.

Izvor: IKA, Nanovo rođeni

Za Book.hr priredila A.P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh