Vijesti

U NOVOM MEKSIKU

Gospin kip proplakao po četvrti put, odbačeni su prirodni uzroci fenomena Istraživanja su pokazala da su suze identične svetom ulju, odnosno pomasti. Biskup Cantú pojasnio je i da su u početnoj fazi istrage odbačeni prirodni uzroci ovog fenomena, a u sljedećoj će se fazi dokazati je li riječ o nadnaravnoj pojavi…

Gospin kip proplakao po četvrti put, odbačeni su prirodni uzroci fenomena

Foto: Časna/Film

 

Brončani kip Blažene Djevice Marije u maloj župi Naše gospe od Guadalupe u Hobbsu u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko ponovo je proplakao, javlja uCatholic. Prisjetimo se, ranije ove godine, u svibnju, kip na području biskupije La Cruses postao je medijska senzacija zbog suza nalik maslinovom ulju koje imaju miris pomasti. Vjernici tvrde da je kip, prošle subote, proplakao po četvrti put.

Biskup Oscar Cantú pokrenuo je istragu kojom bi se trebalo analizirati i utvrditi porijeklo suza.

„Kip je napravljen od bronce. Unutrašnjost kipa je šuplja, stoga ništa unutar kipa nije moglo stvoriti tekućinu, unutra je pronađena samo paučina“, izjavio je biskup Cantú samo par dana prije nego li je kip proplakao po četvrti put.

Istraživanja su pokazala da su suze identične svetom ulju, odnosno pomasti. Biskup Cantú pojasnio je i da su u početnoj fazi istrage odbačeni prirodni uzroci ovog fenomena, a u sljedećoj će se fazi dokazati je li riječ o nadnaravnoj pojavi.

„U slučaju da se dokaže da je riječ o nadnaravnoj pojavi, morat ćemo otkriti tko stoji iza nje – Bog ili Sotona. Podsjećam vas da Crkva vjeruje u postojanje palih anđela, koji nas ponekad pokušavaju prevariti i zbuniti. Istraga još nije završena“, zaključio je biskup Cantú.

Foto: uCatholic

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh