Aktualnosti

IZMEĐU GENIJALNOSTI I LUDILA

Glasovi u glavi – učinkovito zaustavljanje napada Bog se neće uvrijediti ako ne slušate ono što vam govori ako u tom trenutku smatrate da ste podešeni na loš izvor. Ako vam to zaista govori Bog, 1) tada taj glas neće biti negativan ili prijeteći i 2) On može pronaći druge načine da dođe do vas...

Foto: Shutterstock


 

Tanka je granica između genijalnosti i ludila, i vjerojatno je jedan od razloga tome to što kroz širom otvorene umove nekih ljudi mogu ući i dobri i loši utjecaji…

Dr. John Nash – matematički genij i nobelovac, o čijem je životu napisana i biografija „A Beautiful Mind“ („Genijalni um“[*]) te snimljen istoimeni film – primijetio je da su glasovi u njegovoj glavi dolazili na isti način kao i njegovi matematički uvidi.

Da bismo zaustavili napad, moramo biti spremni barem privremeno zatvoriti vrata svakoj nefizičkoj komunikaciji, uključujući onoj kroz koju ulaze duboki uvidi. Nećete tako izgubiti sposobnost primanja nadahnuća, već jednostavno trebate usvojiti dodatnu sposobnost zatvaranja tih vrata po potrebi.

Ne slušajmo negativne misli ili glasove! Dr. Nash je nadišao svoju mentalnu bolest tako što je naučio prestati slušati te glasove i pripisivati im važnost…

Ne slušajte negativne misli ili glasove! Dr. Nash je nadišao svoju mentalnu bolest tako što je naučio prestati slušati te glasove i pripisivati im važnost. Neki od tih glasova možda jesu Božji, no većina njih nije. Bog se neće uvrijediti ako ne slušate ono što vam govori ako u tom trenutku smatrate da ste podešeni na loš izvor. Ako vam to zaista govori Bog, 1) tada taj glas neće biti negativan ili prijeteći i 2) On može pronaći druge načine da dođe do vas.

Imajte na umu i ovo: pravi se anđeli ne motaju okolo i ne vode visoke rasprave o teologiji ili metafizici – oni su direktni, žustri, zauzeti i uvijek daju slavu Bogu. Ne razgovarajte s duhovima koji se motaju oko vas.

[*] U prijevodu naše izdavačke kuće, www.figulus.hr. (Knjiga je rasprodana.)

 

Iz časopisa Book, za srpanj/kolovoz 2021.

Idući broj na kioske Tiska dolazi 2. svibnja.

A možete se i pretplatiti. 🌸

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh