Vijesti

PRVI SEMINAR U HRVATSKOJ

FOTO Predavanje dr. Emersona oduševilo Osječane: ‘I Sarah i ja suočavamo se s izazovima u braku, ali evo kako mi to rješavamo’ Dr. Emerson i njegova supruga Sarah sinoć su gostovali u Osijeku i tako započeli svoju turneju po Hrvatskoj. Svojim humorističnim i jednostavnim pristupom dr. Emerson nas je sve nasmijao, ali i potaknuo na promišljanje o stvarima koje smo često zanemarivali u muško-ženskim odnosima. Donosimo vam kratki osvrt na sinoćnje predavanje

FOTO Predavanje dr. Emersona oduševilo Osječane: 'I Sarah i ja suočavamo se s izazovima u braku, ali evo kako mi to rješavamo'

Nekoliko stotina ljudi okupilo se sinoć u Sportskoj dvorani Jug II u Osijeku, kako bi poslušalo predavanje dr. Emersona Eggerichsa, autora revolucionarne poruke ljubavi i poštovanja, koja je brojnim parovima pomogla obnoviti odnos i spasiti njihov brak.

Na samom početku predavanja, okupljenima se obratila Sarah Eggerichs, supruga dr. Emersona, koja je izrazila zadovoljstvo što može biti u našoj zemlji. Prvo joj je, kako je rekla, trebala malo vremena da si posvijesti gdje je, jer su već neko vrijeme na europskoj turneji u sklopu koje su posjetili brojne zemlje, među kojima i nama susjedne Sloveniju i Srbiju.

Dr. Emerson predavanje je započeo anegdotom iz svoga života i tako odmah na početku nasmijao prisutne. Na humorističan i jednostavan način pokušao je objasniti probleme s kojima se suočavaju muškarci i žene u braku, a koji svoj korijen imaju u razlikama jer nas je Bog takvima stvorio: „Nije pogrešno, samo je drugačije“, govorio je pokušavajući tu činjenicu približiti okupljenima koristeći brojne primjere koji su većini parova poznati iz njihova iskustva.

Premda nam se katkada čini da je drugima lakše i da su njihovi brakovi bolji, dr. Emerson je rekao da se svi, pa tako i on i njegova supruga, suočavaju s izazovima zbog toga što kao muškarci i žene različito funkcioniramo i na različit način vidimo iste stvari. No, na osnovi vlastitog iskustva podijelio je nekoliko savjeta kako nadvladati izazove u braku.

„Neki bi muškarci umrli za svoje žene, ali ne i živjeli s njima“, jedna je od rečenica kojom svjetski poznati govornik pokušao oslikati dubinu problema do kojega dolazi ako se bračni parovi svoj odnos ne trude graditi na poruci ljubavi i poštovanja, koju je i sam Bog objavio preko svoje riječi:

„Dakle, neka svaki od vas ljubi svoju ženu kao samog sebe, a žena neka poštuje svog muža.“ (Ef 5,33)

Mnogi mladi koji su u vezama, bračni parovi, ali i samci okupili su se sinoć kako bi poslušali svjetski poznatog predavača, autora nekoliko knjiga, među kojima je najpoznatija „Majke i sinovi“ , zatim svjetski bestseler „Ljubav i poštovanje“ te „Ljubav i poštovanje u obitelji“.

Na kraju susreta dr. Emerson i njegova supruga Sarah potpisivali su knjige i fotografirali se s onima koji su to željeli. Ukoliko ste propustili susret u Osijeku, još uvijek imate mogućnost doći u Zagreb ili Split i tako iskoristiti jedinstvenu priliku i poraditi na odnosu u braku, ili se pripremiti za brak ako ste u vezi ili ste još uvijek sami. Raspored susreta možete pogledati ovdje, a osiguran je dovoljan broj ulaznica za sve zainteresirane. Podsjećamo da se ulaznice mogu kupiti i na ulazu u dvoranu.

 

Galeriju fotografija sa sinoćnjeg predavanja možete pogledati ovdje:

Gabriela Jurković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh