Svjedočanstva

KAKAV BLAGOSLOV

FOTO Iz ove obitelji, u dvije godine, troje djece posvetilo život služenju Crkvi Otac Nathan Webb zaređen je za svećenika za biskupiju Toowoomba u lipnju 2022, njegov brat fra Isaac Seraphin OFM Cap dao je svoje prvo zavjete u Redu manje braće (kapucina) sljedećeg mjeseca, a sestra im s. Rose Patrick O'Connor položila je svoje prve zavjete kod Sestara života u lipnju 2021. godine

Foto: Capuchin Friars, Australia

 

Ulazak sina ili kćeri u redovnički život veliki je blagoslov za obitelj. Međutim, za obitelj Webb iz Toowoombe u Australiji, blagoslovi su trostruki – troje djece Paula i Fione Webb posvetilo je svoje živote služenju Crkvi. Paul i njegova supruga imaju veselo veliku obitelj s 12 glazbeno nadarene djece, od kojih su se sva školovala kod kuće.

Otac Nathan Webb zaređen je za svećenika za biskupiju Toowoomba u lipnju 2022, njegov brat fra Isaac Seraphin OFM Cap dao je svoje prvo zavjete u Redu manje braće (kapucina) sljedećeg mjeseca, a sestra im s. Rose Patrick O’Connor položila je svoje prve zavjete kod Sestara života u lipnju 2021. godine.

„Dok smo odrastali, svake smo večeri molili obiteljske molitve i to je bio stup našeg dana, kada bi cijela obitelj bila zajedno na molitvi… Ono što sam naučio u svom obiteljskom domu stvarno je pomoglo mom pozivu i njegovalo ga od najranije dobi. Bili su mi velika podrška kad sam se pridružio sjemeništu,” kazao je o. Nathan.

Foto: Capuchin Friars, Australia

Njegova sestra, Nancy, je prije ulaska u samostan radila kao novinarka ABC-a. Bila je privučena posvećenom životu već od nježne dobi od šest godina. Zatim je u dobi od 11 godina primila letak o „Sestrama života” na Svjetskom danu mladih u Sydneyu 2008.

Riječi, „položiti svoj život da drugi mogu živjeti” koje je pročitala na letku, ostavile su neizbrisiv trag u njenom umu i shvatila je da je to ono što želi učiniti sa svojim životom.

Foto: Capuchin Friars, Australia

„Ideja potpunog posvećenja Bogu neprestano mi je vukla srce i tako nijedan od uspjeha na sveučilištu ili u mojoj karijeri nije mogao ispuniti ovu rupu u mom srcu. Osjećala sam da se to može zadovoljiti samo potpunim darom sebe i zato sam odlučila krenuti ovim putem,” kaže Nancy, sada poznata kao s. Rose Patrick O’Connor. „Sestre života” je kongregacija sa sjedištem u New Yorku, SAD, koja ima četvrti zavjet da će „štititi i unaprijediti svetost svakog ljudskog života”. S. Rose trenutno služi u misiji u Torontu, u Kanadi.

Fra Isaac, položio je svoje prve zavjete 30. srpnja 2022. u Crkvi anđela čuvara u Brisbaneu, u Australiji, i dobio ime fra Isaac Seraphin OFM Cap. „Moji su roditelji bili izniman primjer vjernosti i ljubavi, nadahnuli su me i poduprli moje zvanje. Marijanski plašt pod kojim sam odrastao također me oblikovao”, kazao je. Trenutačno je u kapucinskoj crkvi svetog Ante u Melbourneu gdje nastavlja svoje studije i službu kao studentski fratar.

Foto: Capuchin Friars, Australia

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh