Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

Evo gdje ćeš pronaći snagu „Taj Kruh snažnih daje mi svekoliku snagu izvršavati to djelo i imam hrabrosti učiniti sve što Gospodin želi. Hrabrost i snaga koje su u meni nisu od mene, već od Onoga koji stanuje u meni – Euharistija“

Foto:Shutterstock

 

Pronađimo hrabrost u euharistijskom svjedočanstvu četrdesetdevetorice kršćanskih mučenika koji su pogubljeni 304. godine u Abiteni u sjevernoj Africi. Njihov zločin je bio što su prekršili zapovijed cara Dioklecijana, kojom je, pod prijetnjom smrtne kazne, bilo zabranjeno nedjeljom se sastajati na Euharistiju. Kada ih je prokonzul Anulin pitao zašto su prekršili zapovijed, čovjek imenom Emeritus je odgovorio: „Sine Dominico non possumus“ – „bez nedjelje ne možemo živjeti“.

Vjerovali su da je nedjeljna Misa vrijedna umiranja. Snaga hostije branila je njihovu vjeru i ohrabrila ih u Kristu. Kao što sveta Faustina govori: „Taj Kruh snažnih daje mi svekoliku snagu izvršavati to djelo i imam hrabrosti učiniti sve što Gospodin želi. Hrabrost i snaga koje su u meni nisu od mene, već od Onoga koji stanuje u meni – Euharistija“ (Dn 91).

Poput svetaca, pronađimo snagu u Euharistiji!

Molitva

„Hostijo sveta, ti stan nađi u duši mojoj – najčišća Ljubavi srca mojega.“ (Dn 159)
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh