Aktualnosti

MEDICINSKA SESTRA UPOZORAVA

Epidemija koja se širi brže od virusa

Foto: Shutterstock

 

Medicinska sestra Brie Gowen upozorava na opasnu epidemiju straha koja se širi brže od koronavirusa.

Iako COVID-19 nosi dovoljno poteškoća, ova medicinska sestra ima svoje mišljenje o ovom virusu koji je postao pandemija. Iako broj zaraženih od koronavirusa i nije toliko velik, u potpunosti podržava sve mjere opreza.

Mediji šire strah i neprovjerene i napuhane informacije

„Razumijete li istinsku epidemiju koja se širi? Pogotovo u našoj zemlji? Ljudi, radi se o strahu, koji se širi kao vatra“, pojašnjava sestra Gowen.

„Informacije su debelo napuhane, nepotvrđene i medicinski neutemeljene. Pretjerane su, senzacionalizirane i prenesene tako kao da se radi o dobroj namjeri, ali šire se samo radi pažnje. Iz istog se razloga šire novinski članci puni panike. To je put u jamu koji slijepo slijedimo. Isto tako i neke vremenske prognoze možemo nazvati izvještajima straha i pretjerivanja. Umrijet ćemo svake minute! Zar se ne bojite?!

Prestanimo širiti glasine i vjerovati u njih

„Nemojte se pouzdavati u vijesti i počnite slušati medicinske profesionalce – mi vas već desetljećima upozoravamo na gripu. Jedina je razlika u tome što mi to činimo s činjenicama, a ne strahom, zbog čega mnogi na nas ne obraćaju pažnju. Valjda je sada dobro što svi peru ruke. Ako želite znati istinu, čitajte najpouzdaniji izvor – Riječ Božju, i slijedite Njezine upute.”

„Ne boj se; jer sam ja s tobom, ne gledaj plašljivo naokolo; jer sam ja Bog tvoj! Ja te krijepim, ja te pomažem, ja te podupirem jakom desnicom svojom.” (Izaija 41,10)

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh