Osobni razvoj

VAŽAN SI TI (1. DIO)

Dopusti da ti nešto kažem – ne izvlači se da te On voli onakvu kakva jesi! Kad je netko važan, onda ne prođe dan da se s njim ne čujemo ili ne popijemo kavu. Koliko je prošlo od tvog susreta s NJIM?

Foto: Unsplash,  Caleb George

 

Skratit ću priču i pitati: Koliko vremena provodiš u čitanju Božje Riječi, u molitvi, u slušanju Njegova glasa sjedeći smireno u njegovoj prisutnosti?

Iz iskustva, reći ću ti ovo: Ako ćeš prvo obaviti kave i razgovore nakon posla, ako ćeš odgledati svoje serije, ako ćeš nakon ručka ili večere sve temeljito pospremiti i obaviti još deset ostalih stvari (20 sms-ova i 10 poziva) neće ti ostati vremena za Onog za koga tvrdiš da ti je važan. Bit ćeš umorna, premorena, možda zaspiš pred TV-om i ništa od toga. Stavit ćeš ti alarm ali se nećeš moći ustati ranije da s NJIM popiješ kavu, a čak i ako se i digneš, bit ćeš „zgažena“. Nećeš imati ono što je potrebno da i ti budeš dobro društvo – spremna. I ne izvlači se da te voli onakvu kakva jesi. O da, voli on nas. Ali poziva i tebe i mene da ne ostanemo takve kakve jesmo.

Dan je kratak, kažu.
Složila bih se s tim.
Obaveza je puno. Potpisujem.
Nemamo vremena. Da, tu rečenicu slušam na sve strane, a i sama ju često izgovaram, iako sam počela paziti i ne izgovaram ju više toliko često.

Tko raspolaže tvojim i mojim vremenom? Muk. Ušutimo. Razmišljamo. Klimamo glavom. Mrštimo se.
Znamo mi odgovor, no onog trenutka kada ga izgovorimo, kao da smo sami sebe osudili.
Jer naravno, mi odlučujemo kako ćemo podijeliti danih nam 24 sata. Možemo se izvlačiti da nemamo izbora, da nam drugi diktiraju tempo. I da, ne kažem da u potpunosti imam slobodu odlučivanja što i kako s vremenom, da je lako – nije, ali puno mogu. I krećem od tu.

Kažem: Kršćanka sam. Bog mi je važan. Pjevam: Važan si ti, Isuse.
Kad je netko važan, onda ne prođe dan da se s njim ne čujemo ili ne popijemo kavu. Koliko je prošlo od tvog susreta s NJIM?

Rahela Grozdanov; Book.hr

Zovem se Rahela. Počela sam pisati nakon što je moja životna oluja izgubila početnu snagu, a ja sam ju dobila. Pišem nakon više godina tuge, muke i šutnje. Kad prođe, onda možeš jasnije sagledati stvari, možeš čak biti nečiji glas. Kroz svoje priče želim ti reći da nisi sama, nisi sam. Želim te ohrabriti ali možda i oraspoložiti. Kažu da na kraju svakog tunela čeka svjetlo. Mislim da sam još u tunelu ali vidjela sam svjetlo. Dijelim s tobom što smatram najvažnijim jer nemam drugu opciju. Kad otkriješ nešto dobro želiš da svi znaju.

Možeš me pratiti na YouTube kanalu FB stranici Ili Instagramu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh