Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Donosim ovo danas pred tebe, Isuse, jer sam zbunjen/a, ponekad i obeshrabren/a u našem braku

RAZMATRANJE I MOLITVA

Hvala ti, Bože, za moj brak! Hvala ti za priliku da budem u braku, hvala ti za osobu koja je uz mene roditelj našoj prekrasnoj djeci – tim životima koji su nastali kao plod bračnog darivanja po tvome promislu i nevjerojatnom daru. Ako ne mogu zahvaliti za to što sam imao/la priliku upoznati osobu koja je dio moga života, tada mnome upravljaju krivi stavovi, možda i rane zbog međusobnog nerazumijevanja i krivog ponašanja. Ali, Isuse, to je tako teško, baš je teško i u takvim trenucima bih ponekad najradije odustao/la od svega. Zašto se on/a tako mora ponašati? Zar me ne shvaća? Ili ja ne shvaćam sebe?

Želim biti milostiv/a, ne želim posrnuti, želim da mi stvoriš hrabro srce, da se ne bojim…

Pokaži mi što radimo krivo, zašto se oko nekih stvari jednostavno ne možemo dogovoriti, gdje je uzrok tome. Otkrij mi to, čeznem to ovog trena, jer želim biti milostiv/a, ne želim posrnuti, želim da mi stvoriš hrabro srce, da se ne bojim, da idem prema Vječnom životu (Ps 112). Ma ne želim slušati ovaj svijet, koji me tjera da odustanem i propustim sakupiti „blago“ na nebesima! Ne želim ponovno i ponovno gledati što može suprug/a napraviti za naš brak i što bi on/a trebao/la, već ja želim, Isuse, konačno priznati da ja mogu i trebam djelovati, i tebe pozvati da budeš svjetlo i središte našeg braka. Želim shvatiti da bez tebe brak ne mogu voditi kako treba, da ću jedino tako „pridobiti“ supruga/u za sebe i omekšati njegovo/njezino srce. Zato ti, Isuse, ovog trena, s vjerom i povjerenjem, bez imalo ustručavanja, odbacujući svaku krivu misao koja me obeshrabruje, predajem (izreci sada ono što te posebno muči i ranjava).

Daj da snagom tvoga Duha prihvatimo tebe i tvoje planove za svoj brak

Pokaži mi, Isuse, u čemu ja griješim, daj da toga postanem svjestan/na u svome umu i srcu. Potakni me da promijenim svoje krive stavove i da shvatim da je uz moj vlastiti život, moj/a suprug/a najveći dar koji si mi mogao dati. Uvedi me u istinu, objavi mi istinu, daj da moj brak od danas živi u istini i neka svaka laž bude slomljena. Iscijeli naša srca od svih posljedica laži i makni sve zidove koje smo podigli između sebe, i one kojih nismo svjesni. Slomi, Isuse, sve što je krivo ukorijenjeno i stvori nove temelje našeg braka. Oslobodi nas od naših krivih poimanja, planova i funkcioniranja u braku i daj da snagom tvoga Duha prihvatimo tebe i tvoje planove za svoj brak, Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Napravi ovo predanje i izmoli molitvu više puta. Dopusti da ti Isus progovori, jednostavno mu vjeruj. Slavi ga, hvali i zahvaljuj za brak, čak i za nevolje i za to što se On kroz to može proslaviti i sve okrenuti na dobro. Ne prepuštaj se očaju, to je cilj neprijatelju!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh