Brak i odnosi

OSVRT I MOLITVA POLAZNICE TEČAJA

„Dogodi se da mi moj suprug tako ide na živce…“ Bog na te vapaje neće ostati bez odgovora…

Foto: Shutterstock

Vi ste svjetlo svijeta, govori Gospodin.

Jesam li? Često ne. Oprosti mi, Gospodine, sve trenutke kada sam bila tama, a ne svjetlo.

Ali nekad jesam to svjetlo! Slava Bogu!

Svijetlim kad ljubim.

Svijetlim kad poštujem.

Svijetlim kad slušam.

Svijetlim kad razumijem.

Svijetlim kad prihvaćam.

Svijetlim kad opraštam.

Svijetlim kad služim.

Od kuda mi svjetlo?

Kao što svjetlo ne svijetli samo od sebe, treba mu izvor energije, tako i ja, ne svijetlim sama od sebe. Treba mi energija, treba mi snaga – s izvora. Moja snaga je moj Bog. On je onaj koji daje da svijetlim. On mojoj svjetiljci daje da svijetli. On ju pokreće.

Lampa, da bi svijetlila treba energiju, treba električnu energiju, solarnu energiju… Moja energija je Sila odozgor.

Dogodi se da osjećam kao da za njega nemam ljubavi

Dogodi se da mi moj suprug tako ide na živce… Da kod njega vidim samo mane i nedostatke. Na ono pozitivno postanem slijepa. Dogodi se da osjećam kao da za njega nemam ljubavi. Tada moram izabrati. Hoću li se prikloniti tim lošim osjećajima, hoću li ustrajati u njima, hoću li hraniti njih? Ili ću s tim osjećajima doći pred Gospodina i zamoliti ga da mi dadne ono što mi treba da bi moje svjetlo moglo svijetliti, da bi moje svjetlo moglo zasjati.

Dogodi se da svog supruga „ne volim“!

Što ću izabrati? Ne ljubiti ga i dalje?

Ili ljubiti ga?

Ljubiti ga ne mogu sama od sebe. Da bih ljubila, Bog me za to mora osposobiti. Bog mi tu ljubav treba dati.

Hvala ti što ti činiš da svijetlim

Ali ono što trebam činiti, je: za ljubav se odlučiti! Za ljubavlju vapiti. Za ljubavlju čeznuti. Bog na te vapaje neće ostati bez odgovora. Bog će mi dati tu potrebnu Silu odozgor. Silu odozgor od koje će moje svjetlo zasjati. Silu odozgor koja će svemu dati život. Silu odozgor koja će sve ogrijati.

Hvala ti, Gospodine, na milostima koje mi daješ. Hvala ti što ti činiš da svijetlim. Hvala ti na povlastici da mogu biti tvoje svjetlo. Jer to nisam ja, to si Ti u meni.

 

Osvrt i molitva polaznice tečaja “Ljubav i poštovanje” u Hrvatskoj. Više o tečaju možete saznati ovdje, a neka od svjedočanstva polaznika možete pročitati ovdje

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh