Svjedočanstva

ČUDESNA POJAVA

Događaj koji je uznemirio sve u malom samostanu: Dan kada je Padre Pio primio Kristove rane Kad je Padre Pio primio Kristove rane, stigme, svatko je reagirao na drugačiji način - od njegove subraće redovnika, do novinara jednog prestižnog talijanskog lista, koji je smatrao da se tu radi o histeriji i fanatizmu, sve do jednog događaja...

Čudesna pojava koja je zauvijek obilježila život velikog mistika Katoličke Crkve

Foto: Shutterstock


 

Padre Pio vratio se u San Giovanni Rotondo. Nadređeni su ga postavili za duhovnika malog sjemeništa u samostanu. Mjesto je od grada bilo udaljeno dva kilometra i zbog nedostatka prometnica gotovo nedostupno. No, glas o svetosti tog mladog redovnika počeo je privlačiti ljude. Mnogi su prešli duge i teško prohodne putove, kako bi mogli razgovarati s njime, dobiti njegov savjet, a mnogi su mu pisali.

To jutro, dok je molio pred velikim raspelom u crkvici samostana, Padre Pio je primio stigme. Na njegovu su se tijelu pojavile…

Dani Padre Pija bili su ispunjeni obvezama. Noći je koristio za molitvu. Njegov je život izvana izgledao jednolično i beznačajno, ali zapravo je bio pun, uronjen u transcendentno, u Boga. Upravo se u tom malom mjestu, 20. rujna 1918., u životu Padre Pija dogodila čudesna pojava koja će zauvijek obilježiti njegov život, privući pozornost čitavog svijeta te ući u povijest.

To jutro, dok je molio pred velikim raspelom u crkvici samostana, Padre Pio je primio stigme. Na njegovu su se tijelu pojavile vidljive rane koje su krvarile, rane muke i smrti Kristove. Ruke su mu bile probodene, a isto tako i noge. Bile su mu probodene i grudi. Radilo se o živim ranama koje su krvarile, izazivale nepodnošljive grčeve i nikome ih, nikada nije uspjelo izliječiti.

Taj je događaj uznemirio sve u malom samostanu u San Giovanni Rotondu. Vijest o stigmama proširila se među redovnicima koji su bili očevici onoga što se događalo

Taj je događaj uznemirio sve u malom samostanu u San Giovanni Rotondu. Vijest o stigmama proširila se među redovnicima koji su bili očevici onoga što se događalo, kao i među ljudima koji su posjećivali samostan, uključujući i redovnike drugih samostana u toj pokrajini. Ljudi su počeli dolaziti u samostan kako bi vidjeli što se događa. Svi su htjeli vidjeti „redovnika sa stigmama”. Mnogi su govorili da je Padre Pio svetac, dok su ga drugi proglašavali varalicom. U lipnju 1919., vijest se proširila diljem Mediterana.

Promatrao je i propitivao ljude te je došao do uvjerenja kako se radi o histeriji i vjerskom fanatizmu. Međutim, dok je istraživao, dogodilo se nešto izvanredno…

Istraga talijanskog novinara

Prestižni napuljski dnevni list, Il Mattino, poslao je svog najboljeg novinara, Renata Trevisanija, u San Giovanni Rotondo kako bi provjerio činjenice. Trevisani je bio nepovjerljiv, izvršio je svoj zadatak s veoma kritičkim pristupom, provjeravajući svaki detalj. Promatrao je i propitivao ljude te je došao do uvjerenja kako se radi o histeriji i vjerskom fanatizmu.

Međutim, dok je istraživao, dogodilo se nešto izvanredno. Kancelar suda u San Giovanni Rotondu, Pasquale Di Chiara, 36-godišnjak, teško bolestan, iznenada je ozdravio nakon što je zatražio pomoć od Padra Pija. Trevisani je shvatio da se nalazi pred nečim zaista nesvakidašnjim. Napisao je dugi članak koji je objavljen u šest stupaca, s ovim naslovom: „Padre Pio, ‘svetac’ San Giovanni Rotonda, učinio čudo kancelaru mjesnog suda, kojem je nazočio posebni izvjestitelj lista Il Mattino“. (…)

 

 

Iz knjige „Padre Pio. Čovjek nade” autora Renza Allegrija. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh