Foto i video

AMERIČKI GLUMAC O FILMU „I CAN ONLY IMAGINE“

Dennis Quaid: Glumio sam oca zlostavljača, čije je srce promijenio Isus. To me potaknulo da dovršim pjesmu za svoju majku, započetu prije više od 25 godina… Dennis Quaid nije znao da će lik koji glumi u filmu duboko utjecati na njegov osobni život. U filmu glumi oca zlostavljača po imenu Arthur, koji kasnije pronalazi dragocjeni dar milosti…

Dennis Quaid: Glumio sam oca zlostavljača, čije je srce promijenio Isus. To me potaknulo da dovršim pjesmu za svoju majku, započetu prije više od 25 godina... Uloga u filmu „I can only imagine“ približila me mojim vjerskim korijenima

Film „I can only imagine“ („Mogu samo zamisliti“) o istoimenoj pjesmi benda „MercyMeovoj“,    stigao je u kina. U glavnim ulogama su Dennis Quaid i J. Michael Finley, a film prikazuje prekrasnu priču o nastanku pjesme koja će gledatelje ispuniti nadom i nadahnućem.

Ali, Dennis Quaid nije znao da će lik koji glumi u filmu duboko utjecati na njegov osobni život. U filmu glumi oca zlostavljača po imenu Arthur, koji kasnije pronalazi dragocjeni dar milosti.

Pjesma za majku

Glumio je tvrdoglavu osobu kamena srca, koja se omekšala Isusovim oprostom. Quaid si nije mogao pomoći, bio je dirnut. Čak u tolikoj mjeri da je odlučio dovršiti pjesmu koju je prije više od 25 godina počeo pisati za svoju majku. Pjesma se zove „On my way to heaven“ („Put u nebo“).

„Odrastao sam u baptističkoj obitelji, krstio sam se kad sam imao devet godina. Moj brat Randy i ja krstili smo se na isti dan.“ Quaid kaže da je u svojim kasnim dvadesetima putovao svijetom i pokušavao otkriti tko je Bog uistinu. To ga je dovelo do zaključka da je Isus Bog.

Tko je Bog?

„Pitanje koje sam imao dok sam obilazio svijet bilo je: Tko je Bog? Zapravo sam postao tragač. Pročitao sam Bibliju od korica do korica da bih to saznao. Za mene, to je Isus… to su riječi Isusa Krista. Jednostavno. Doista postoji otkupljenje i to me inspirira.“

Quaid kaže da je „On my way to heaven“ napisao za svoju majku koja je uvijek bila njegov oslonac,  i koja mu je pokazala što znači imati nepokolebljivu vjeru.

„Njena je vjera neupitna. Čvrsta. Zato sam pjesmu napisao za nju, ali pretpostavljam da je to ipak moja priča.“

 „Ono što me je tjeralo da ju završim bio je lik Arthura koji je našao milost…“

Pjesma je stajala nedovršena 25 godina jer Quaid nije mogao smisliti most (eng. bridge, svojevrsna modulacija ili aranžmanski prijelaz u pjesmi) kako bi ju dovršio, ali kad je snimao „I can only imagine“, dio koji mu je nedostajao napokon mu je došao u trenutku inspiracije dok je igrao ulogu Arthura.

„Ono što me je tjeralo da ju završim bio je lik Arthura koji je našao milost…“

Quaid je dovršenu pjesmu dao svojoj majci, na njezin 91. rođendan, što je zaista bilo dirljivo.

Poslušajte pjesmu „On my way to heaven“ i pogledajte film „I can only imagine“, kako biste vidjeli priču koja je inspirirala završetak te dirljive pjesme, čije je stvaranje trajalo više od dva desetljeća.

Izvor: Faith it

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh