Aktualnosti

„INTERVJU” SE NIJE NI DOGODIO

Demantirali intervju s vlč. Zlatkom Sudcem i najavu povratka Pojedini mediji prenijeli su vijest s portala Rastimo u vjeri, da velečasni Zlatko Sudac najavljuje, nakon razgovora s krčkim biskupom, obnovu seminara. No, uredništvo portala Velečasni Sudac demantiralo je da je do intervjua uopće došlo

Foto: velecasni.sudac.com

 

Na portalu Rastimo u vjeri objavljeno je 6. siječnja kako se velečasni Sudac vraća u puninu svećeništva te da će, uz odobrenje krčkog biskupa Ivice Petanjka nastaviti svoje seminare, no uredništvo portala vlč. Zlatka Sudca velecasnisudac.com demantiralo je vijest. Navode kako se razgovor, odnosno intervju s vlč. Sudcem nije dogodio.

U članku koji je objavio portal Rastimo u vjeri, velečasni Sudac navodno kaže:

„Da, razgovarao sam s vrlo srdačnim biskupom Ivicom Petanjkom o obnovi mojih seminara i on je pokazao veliko zanimanje da se oni što prije nastave, ali rano je sada pričati o konkretnim datumima. Radujem se što ću uskoro moći prenijeti riječi utjehe i nade ljudima i našim braniteljima kojima je to sada najpotrebnije.”

Također dodaju kako je uputio utješne riječi narodu: „U ovim teškim vremenima, u kojima se gubi čovjek, Hrvatska će biti spašena”.

„Ove godine, Božić kao i Novu Godinu, proslavili smo pod posebnim okolnostima. Nipošto nam one ne bi trebale uznemiriti srca, već naprotiv, ohrabriti i u vjeri ojačati.
Danas radosna srca slavimo još jednu svetkovinu božićnog vremena. Bogojavljenje ili Tri kralja (također Epifanija i Teofanija), objava Kristova božanstva, jedan je od najstarijih kršćanskih blagdana (javlja se u II. stoljeću).
Po tradiciji, poslije smrti triju kraljeva njihove su relikvije odnesene u Carigrad, nakon što ih je pronašla sveta Jelena Križarica. Kasnije su prenesene u Milano i napokon u Köln, u najljepšu njemačku katedralu, gdje se čuvaju i danas. Stoga ne boj se stado malo jer božićno ozdravljenje ne donosi samo zdravlje nego Boga i spasenje”, kazao je velečasni Sudac, piše portal Rastimo u vjeri.

„Nikakvog intervjua nije bilo”

No, kako smo naveli, intervju s velečasnim Sudcem za spomenuti portal demantirali su iz uredništva stranice velecasnisudac.com. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Ovim putem demantiramo „intervju” koji je objavio vjerski časopis „Rastimo u vjeri” s velečasnim Zlatkom Sudcem pod naslovom „Veliki povratak vlč. Zlatka Sudca”, a prenijele još neke tiskovine. Nikakvog intervjua nije bilo. Izražavamo žaljenje što se ovakve stvari događaju i koriste u ovim teškim vremenima kad nam je potrebna ozbiljnost, solidarnost sa svima onima koji su pogođeni potresom i korona virusom, te usrdna molitva Bogu za cijelu situaciju kojom smo okruženi.
Isto tako, video uradak pod naslovom „Najbolji govor svih vremena” izvadak je iz propovijedi vlč. Sudca koju je izrekao prije desetak godina na jednoj duhovnoj obnovi.

Do daljnjega nema seminara

Na stranici, nadalje, stoji obavijest kako vlč. Zlatko Sudac neće do daljnjega održavati duhovne obnove kao ni seminare, kako u hotelu „Malin”, tako niti po župama. „Trenutno je na službi i dispoziciji svom ocu biskupu krčkom Ivici Petanjku. O novim točnim terminima i informacijama bit ćete pravovremeno informirani. U ovim kriznim vremenima, vlč. Zlatko Sudac vas sve prikazuje Bogu na oltaru u Sv. Misama i preporuča ponizno sebe u vaše molitve. Hvala. Trojedini Bog, Majka Nebeska i cijelo Nebo vas blagoslovilo!”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh