Poučne priče

DUHOVNI POTICAJ

Dar bliske osobe uvijek je sladak Pročitajte jednu priču koja nam otkriva da nekad nije sve onako kako nam izgleda na prvi pogled

Foto: Unsplash,  Natalie Grainger

 

Jedna lijepa izreka kaže da će naše sutra otkriti kakvo nam je bilo jučer. Najčešće to tako i biva. Budućnost otkrije kakva nam je bila prošlost. Tako i djeca kad odrastaju otkrivaju kakv im je bio odgoj u roditelja. Roditelj nekada osjeća ponos, a nekada razočaranje. Zato ćemo poslušati jednu priču koja nam otkriva da nekad nije sve onako kako nam izgleda na prvi pogled.

Slušao sam nedavno jednu prekrasnu meni poučnu priču za koju ne želim da ostane u mom srcu, jer se bojim da ju s vremenom ne zatrpam drugim sadržajem, a da prije toga ne urodi rodom.

Zato, dijelim ju s vama, jer mislim da će i vas dotaknuti dosjetljivost, ljubav i darivanje, baš kao što je i mene dotaknula ova priča svojim ishodom.

Djevojčica s jabukama

Radi se o jednoj djevojčici koja je izlazeći iz vrtića držala u svakoj ručici po jednu jabuku. Majka djevojčice, kada je ugledala jabuke u rukama svoje djevojčice, sagnula se prema njoj i šapćući je zatražila jednu jabuku. Što se dogodilo?

Curica je podigla svoj pogled prema majci, pogledala ju svojim prodornim plavim okicama, a zatim je brzo zagrizla jednu pa drugu jabuku. Majka je začuđeno pogledala i u jednom trenutku se razočarala pa u sebi pomislila, gdje i kada sam ja to pogriješila u odgoju prema mojoj kćerki? Zamislila se i pogledom kružila oko svojega djeteta. Osmijeh na licu majke se smrznuo i na trenutak nestao.

Međutim, curica koja nije pratila što je majka proživljavala, prišla je bliže k svojoj majci, podigla svoje rukice prema ustima majke, pružila joj jednu od zagriženih jabuka s popratnim riječima; „Majčice, ova je najslađa“!

Ljubav je pobijedila! Djevojčica je majci pružila onu najslađu jabuku.

Suze u očima majke rekle su sve! Zar je potrebno za kraj još nešto reći? Curica je sve rekla!

Zalogaj ljubavi je najslađi zalogaj kojeg možemo pojesti.

Book.hr; fra Josip Mioč; iz emisije „Duhovni poticaj – Živo vrelo” Radiopostaje Mir Međugorje.

Emisiju možete pratiti od ponedjeljka do subote u 3 sata, te u 7:10. Emisije priređuju svećenici i časne sestre u tjednim ciklusima.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh