Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO PAULE KOVAČEC

Dala je Bogu ultimatum: ‘Ja ću pročitati tvoju Riječ, a ako Ti postojiš – onda se nešto između mene i Tebe mora drastično promijeniti’ Je l', ako ti ne postojiš, onda ovo sve stvarno nema smisla. Život nema smisla i onda si ga mogu oduzeti jer ću samo nestati: nema pakla, nema posljedica.

Foto: Screenshot | YouTube

Na YouTube kanalu “Zajednica Dobri pastir”, 3. lipnja, premijerno je objavljeno svjedočanstvo Paule Kovačec o borbi s prisilnim mislima. Prenosimo dijelove svjedočanstva koje, u cijelosti, možete poslušati/pogledati u videozapisu ispod. Nek’ vam bude na izgradnju – Bogu hvala na tome što je dodirnuo Paulin život. 

Bez nade

Bila sam ispunjena negativom. Nisam vidjela nadu, svijetlu točku u životu. Imala sam osjećaj manje vrijednosti koju sam pokušavala riješiti u ljudima, obitelji, prijateljima, uspjesima… Ništa nije funkcioniralo. Padala sam u sve dublju depresiju te je došlo do toga da sam imala suicidalne misli, koje su me mučile dosta dugo.

To je bio težak period života, definitivno sam došla do samog dna. (…) Ovako sam ja sebe vidjela: ‘Ti si toliko jadna i toliko neuspješna da nemaš hrabrosti sama sebi oduzeti život.’

Paula je, iako cijeli život u molitvi i pobožnosti, znala da je duboko nezadovoljna i nesretna. Bila je u dubokom očaju te je shvatila da u svom životu uopće nije vidjela Boga. No, onda je Bog na – kako i sama kaže – smiješan način djelovao u njenom životu.

Ultimatum Bogu

Gledala sam na YouTube-u žensku iz Michigana (SAD). Ona se šminkala i isprobavala odjeću. Meni je to bilo super, fora i zanimljivo. I pratila sam ju. U jednom tom videu (u kojem se šminkala) je spomenula: „Pridružite mi se u petak, imat ću Bible study (razmatranje Biblije).“ Pitala sam se: „Što je to Bible study?“ – ja nikad nisam čula da ljudi čitaju Bibliju, to je bio temelj moje vjere, a ja to nikad nisam čula. (…) To je za mene bio okidač. Tu riječ sam primila u svoje srce.

Ako Ti ne postojiš, ovo stvarno nema smisla…

Bogu sam dala ultimatum i rekla sam mu: „Ja sad idem pročitati tu tvoju riječ, koja je temelj moje vjere i kad ja tu riječ pročitam – od početka do kraja – na kraju toga ću znati postojiš li ti stvarno. Je l’, ako ti ne postojiš, onda ovo sve stvarno nema smisla. Život nema smisla i onda si ga mogu oduzeti jer ću samo nestati: nema pakla, nema posljedica.

Ali ako ti postojiš, onda se nešto između mene i Tebe, nešto u našem odnosu mora drastično promijeniti jer za mene ovo do sada ne funkcionira.” Dala sam Bogu ultimatum i bila sam bolno iskrena i počela sam čitati Božju riječ…

Odnos s Ocem

Zatim je u Paulinu životu započeo period u kojem je svakodnevno (od početka) čitala Bibliju. S Bogom se svađala i raspravljala, svakodnevno je plakala i ridala, ali nije odustajala. Svjedoči kako je po prvi put postala bolno iskrena s Bogom.

Nisam više molila onako: „Hvala ti Isuse za ovaj dan!“. Ne, nego sam rekla: „Za koji dan da ti zahvalim?“. Prilazila sam onako kako sam se stvarno osjećala. Ispričala sam Bogu kakvu stvarno sliku o Njemu imam: “Krivu sliku imam, ali evo ispravi ju ako nije dobra!”. Svađala sam se s Bogom i govorila mu: „Na kojem danu da ti se zahvalim? Na ovom danu u kojem sam se htjela 15 puta ubiti?“.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh