Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Dajem ti, Oče, svoje srce, otvaram ga s vjerom, da silno blagosloviš srce moga/moje supruga/e

RAZMATRANJE I MOLITVA


Predajem ti svoje srce, kako bi blagoslovio moga supružnika. Možda ovog trena zbog određenih situacija mislim da to ne zaslužuje, a možda smatram da itekako zaslužuje, što god da bilo, ja te molim Oče da kroz moje Riječi i kroz moje otvoreno srce poteče tvoja milost kako bi tvoja milost dotakla moga supružnika, kako bi sve rane, boli, tuga, zarobljenosti kroz moje otvoreno srce tvojom milošću i snagom potekle u njegovo/njezino srce, snagom tvoga Imena. O hvala ti na njemu/njoj, vapijem ti, dotakni ga/ju, jer znam da on/a nije loš čovjek, nije loš supružnik, iako mi misli zbog raznih situacija često govore suprotno, ali znam da je to laž, znam da i rane i napast prečesto kroz mene progovaraju, znam da je on/a tvoje ljubljeno dijete koje treba tvoju ljubav, tvoju pažnju, no treba i mene, svoga supružnika, ali prečesto to ne vidim, prečesto sam zatvoren/a za djelovanje tvoje milosti preko mene na njega/nju.

Daj mi snage i poniznosti da ovoga trena mogu u potpunosti prepustiti svoje srce

Kajem se zbog toga i otvaram ti svoje srce, znajući da si ti vjeran Bog i da nikada ne ostaješ gluh na iskrenu molitvu. Daj mi snage i poniznosti da ovoga trena mogu u potpunosti prepustiti svoje srce i pustiti tebe da kroz njega silno blagosloviš, dodirneš, ozdraviš, iscijeliš, obratiš, podigneš moga/moju supruga/u. Napose te molim za one trenutke kada sam ga/ju ja svojim krivim i grešnim djelima povrijedio/la, kada sam umjesto da otvorim svoje srce i budem blagoslov, ja zatvorenim srcem pokazao krivu sliku tebe, odbacio svoga/svoju supruga/u i tako dopustio da grijeh izrani i mene i njega/nju. Oprosti mi! No prođi sada svojom milošću i dodirom kroz moje srce, da kada prođeš, tvoja ljubav iscijeli i mene i njega/nju, da nas tvoja ljubav ujedini, spoji ponovno snažno, donese mir, otvori oči, sruši sve zidove, postavi nove temelje našeg odnosa, brak, obitelji.

U tvoje Ime proglašavam ovog trena slobodu naših srdaca, duha, duše i tijela

Vjerujem ti kao nikada do sada da ti to ovog trena želiš činiti nešto novo u mome braku, u meni, u mome/mojoj suprugu/supruzi i da ćeš to učiniti. Želim biti strpljiv/a, no u tvoje Ime proglašavam ovog trena slobodu naših srdaca, duha, duše i tijela. Neka sila tvoga svetoga Duha ovog trena promijeni život moga supružnika i uvede ga u tvoju svetost, ljubav i nadu. Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Umjesto da blagoslivljamo, prečesto unosimo još veći razdor svojim riječima i djelima, umjesto da shvatimo teške trenutke kao trenutke kada se možemo posvetiti, mi prečesto odabiremo drugačije, jer na Nebo ćemo donijeti pred Gospodina samo ono što nam nije uzvraćeno na zemlji, odnosno naše nesebično davanje. A za koga bi se trebali više nesebično davati nego za osobu koju je Bog stavio u naš život da nas upotpuni? No, gledajući u sebe, pogledom uprtim u sebe, ne vidimo druge, a ne vidimo prečesto da nas je Bog poslao da budemo blagoslov drugima, napose obitelji. Bez njega ne možemo, ali s Njim možemo. Ako želiš nadoknaditi sve učinjene greške i izgrađivati se u svetog supružnika, dopuštaj Bogu da kroz tebe bude blagoslov, da ne budeš pametniji/a od njega i grešnim postupcima upadaš u gorčinu, grijeh i tko zna što. Past ćeš, nebitno, digni se, otvori se, dopusti, odluči se…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh