Aktualnosti

BOŽE, HVALA TI!

Čudo milosrđa na Molitvenom danu Figulusa Nevjerojatno je što sve možemo učiniti kad nas zahvati ljubav Božja i kad smo u nečemu srcem svi zajedno

Foto: Screenshot Marijini obroci

Foto: Screenshot Marijini obroci

Na Molitvenom danu održanom prošle subote u organizaciji Biblioteke Figulus svi zajedno smo u maloj dvorani Doma sportova odlučili napraviti iznimku – odlučili smo sakupiti novac kako bismo spasili barem tisuću djece od gladi. Naime na svakom molitvenom skupu tražimo Boga da nam nešto dâ, a nikad se ne zapitamo trebamo li mi nešto dati njemu. Isus je jasno rekao da kad damo nešto nekome od njegovih malenih – njemu dajemo. Prema statistici Ujedinjenih naroda u svijetu svaki dan od gladi umre oko deset tisuća djece, a još daleko veći broj njih osuđen je na dječju prostituciju, na rad u rudnicima, na kopanje po smetlištima i prosjačenje po ulicama. Sve su to Isusovi maleni koje on spominje.

Volonteri Marijinih obroka na Molitvenom danu

Volonteri Marijinih obroka na Molitvenom danu

Na Molitvenom danu bila je prisutna ekipa iz Marijinih obroka, iz organizacije koja trenutno hrani preko dva milijuna takve djece. Za samo 22 eura oni uspiju prehraniti jedno dijete godinu dana i tako mu omogućiti da se školuje. Gladna djeca ne mogu niti ići u školu, a ne mogu niti s pažnjom slušati predavanja. Prisutni su odmah uplatili za 326 djece, a ostali su se obvezali da će do kraja tjedna uplatiti na račun Marijinih obroka barem za jedno dijete. Naravno da je tamo bilo ljudi koji zaista ne mogu odvojiti 22 eura, no bilo je i puno onih koji to znaju i koji će rado uplatiti i za ove koji ne mogu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijini Obroci (@marysmealscro)

 

Lijepo je slaviti Boga pjesmom i molitvom, no pomoć njegovim najmanjima ne može se usporediti ni s čime. Možemo si samo zamisliti kolika će nam biti radost u srcu kad u ponedjeljak ili utorak pročitamo koliko smo, zbog jedne jedine dobro usmjerene molitve, spasili djece od gladi! Bit će to pravo čudo Božjeg milosrđa!

Volonteri Marijinih obroka na Molitvenom danu

Volonteri Marijinih obroka na Molitvenom danu

 

Potičem sve sudionike Molitvenog dana, koji to još nisu učinili, da ovih dana uplate barem za spas jednog djeteta. U opis plaćanja dodajte MD kako bismo točno znali koliki nam je bio plod. Ako nam se želi priključiti i netko tko nije bio tamo, bit će nam to svima na radost.

Volonteri Marijinih obroka na Molitvenom danu

Volonteri Marijinih obroka na Molitvenom danu

 

Jednako tako potičemo sudionike Molitvenog dana da nam pošalju svoja iskustva. Rado ćemo neka od njih podijeliti s našim čitateljima.

 

 

Uplati za Marijine obroke

račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR7923600001102102666

Model: 00

Poziv na broj: 2023

Opis plaćanja: Donacija MD

(za uplate iz inozemstva) SWIFT: ZABAHR2X

Ili

skeniraj QR kod koji će te odvesti na stranicu Marijinih obroka i odaberi opciju Doniraj i spasi život jednom djetetu!

 

urednik, Josip Lončar

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh