Aktualnosti

IVAN FERDERBER

Mladi Riječanin treba našu pomoć; Pomozimo Ivanu pri liječenju teške tetraplegije Suočeni s nemogućnošću liječenja u javnom zdravstvu i teškim financijskim teretom, njegova obitelj moli za pomoć s obzirom da se očekuje dugotrajno i skupo liječenje

Foto:REDPIXEL.PL, Shutterstock

Foto:REDPIXEL.PL, Shutterstock

 

Klub mladih Rijeka organizira humanitarni koncert za pomoć Ivanu Ferderberu, mladom Riječaninu koji se bori s teškom dijagnozom tetraplegije nakon nezgode koja ga je 2022. zadesila prilikom vožnje električnog bicikla.

KOncert u subotu u Rijeci

Koncert će se održati u subotu, 4. svibnja s početkom u 20h u prostoru Exportdrva. Na koncertu će nastupiti Neno Belan & Fiumens, Grad, SuperCover Band, Lei, River Breeze i Mystic Rose Ensamble. Voditelji programa su Barbara Udovičić i Filip Štimac, a ulaznice se mogu kupiti putem Entrio sustava.

Liječenje je postalo teški financijski teret

Ivan, zaljubljenik u glazbu, vaterpolo i uličnu umjetnost, suočava se s izazovima svakodnevnog života zbog ozljeda mozga i vratne kralježnice koje je pretrpio u nesreći. Suočeni s nemogućnošću liječenja u javnom zdravstvu i teškim financijskim teretom, njegova obitelj moli za pomoć s obzirom da se očekuje dugotrajno i skupo liječenje.

Prije dvije godine zadobio teške ozljede mozga

Ivanova sestra Lea Ferderber istaknula je kako je Ivan prije dvije godine zadobio teške ozljede mozga definirane dijagnozom nespecifiranom komom i spastičnom tetraplegijom:

„Nakon hospitalizacije, iz KBC-a Rijeka je upućen na rehabilitaciju koja je trajala godinu dana te je u listopadu prošle godine otpušten i oko njega se sada sam brine otac Leonardo”, piše Novi List. Ivan nakon rehabilitacije napreduje, no ona mu je prekinuta te je u najosjetljivijem trenutku prepušten ocu na kućnu njegu, bez podrške medicinskog osoblja. Tri puta godišnje ima pravo na državnu rehabilitaciju, a ona mu je nedostupna zbog duge liste čekanja.

Rehabilitacija, logoped, komunikator…

Novac mu je potreban za privatnu neuropolikliniku, za rehabilitaciju, za smještaj u Zagrebu, za logopeda, za komunikator, adekvatan automobil za oca kako bi mogao prevoziti Ivana i za još niz troškova.

Pomozimo Ivanu

Ako možete i želite dodatno doprinijeti kako bismo zajedno pružili Ivanu šansu za bolji život, novčanu pomoć uplatite na račun Ivanova oca:

Leonardo Ferderber
IBAN: HR 9024020063100222392
Opis plaćanja: DONACIJA ZA IVANA

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh