Duhovnost

DOGAĐAJ IZ 15. STOLJEĆA

Čudo koje se dogodilo u Švicarskoj kada je pripadnica sotonističke sekte ukrala posvećenu hostiju Nakon što je napustila župnu crkvu u kojoj je ukrala hostiju, Vögtli je trčala sve dok nije stigla do groblja. Pokušala je prijeći zid i ući na groblje, ali je hostija odjednom postala preteška…

Čudo koje se dogodilo u Švicarskoj kada je pripadnica sotonističke sekte ukrala posvećenu hostiju

U 15. stoljeću, u malom selu u Švicarskoj, dogodio se čudesan događaj nakon što je počinjen strašan zločin.


Posvećena hostija ukradena je iz obližnje župne crkve. Hostiju je ukrala Ann Vögtli, pripadnica sotonističke sekte.

Točan razlog krađe nije dokumentiran, međutim sotonističke sekte često kradu posvećene hostije iz crkava. Koriste ih tijekom takozvane „crne mise“, u kojoj ismijavaju katoličku misu bizarnim ritualima. Jedan od najpopularnijih dana u godini za „crnu misu“ je „Halloween“ („Noć vještica“), koji se često smatra sotonističkim praznikom.

Hostija se pretvorila u nešto nalik cvijetu…

Nakon što je napustila župnu crkvu, Vögtli je trčala sve dok nije stigla do groblja. Pokušala je prijeći zid i ući na groblje, ali je hostija odjednom postala preteška.

Vögtli je kasnije ispričala: „Čim sam stigla do zida, hostija je postala toliko teška da ju više nisam mogla nositi. S obzirom da nisam mogla ići ni naprijed ni natrag, bacila sam hostiju u koprive blizu ograde.“

Hostiju je u koprivama pronašla neka djevojka, ali ona je bila pretvorena u nešto nalik cvijetu. Ukradena hostija bila je podijeljena na sedam dijelova. Šest ih je formiralo cvijet sličan ruži koji je okruživala svjetlost. Župnik je uspio podići šest dijelova, ali sedmi nije mogao. Shvatio je to kao znak da na tom mjestu treba biti izgrađena kapelica.

Relikvija koja sadrži čudesnu hostiju bila je pohranjena u kapelici izgrađenoj na tom mjestu, a tijekom godina su se onima koji su ju štovali dogodila brojna čuda.

Izvor: Aleteia

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh