Duhovnost

IZ KNJIGE 'ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI. 365 RAZMATRANJA'

Što kad borbe prerastu naše snage? Borimo se protiv đavla, koji „kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre“ (1 Pt 5,8).

Foto: Pixabay

 

Neću te zavaravati govorom o miru i utjehom, nego budi spremna na velike borbe.“ (Dn 1760)

Razmatranje

I mi se poput dobrih vojnika Isusa Krista (2 Tim 2,3) borimo u Kristovoj vojsci. Borimo se protiv đavla, koji „kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre“ (1 Pt 5,8). Sotona napada, no on je poput psa na lancu. Bog ograničava njegov doseg. Isus je naša jedina zaštita. Sveta Faustina govori: „Dan mi počinje u borbi i u borbi završava, jedva prebrodim jednu teškoću, namjesto nje eto drugih deset… Kada težina bitke preraste moje snage, bacam se kao dijete u zagrljaj Nebeskoga Oca uzdajući se da neću poginuti“ (Dn 606). Njegujmo sveto strahopoštovanje prema Isusu u Presvetom Sakramentu, jer kao što nas je sveti Ivan Pavao II. učio: „Svaka Sveta Misa je jača od svega zla u svemiru.“

Molitva

Blagoslovljen si, Gospodine, hridino moja, koji mi ruke učiš boju. U današnjim duhovnim borbama, molim Te da me zaštitiš svojim krilima i čuvaš od svakoga zla.

Smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh