Duhovnost

ŽIVJETI ŽIVOT KOJI VRIJEDI

Božja volja za tebe nije (samo) posao, kuća, plaćanje računa Mnoštvo kršćana živi samo za stvari ovoga života: posao, kuću, plaćanje računa, dok Bog u isto vrijeme svakoga poziva da se priključi njegovu silnom djelu posljednjih vremena…

Božja volja za tebe nije (samo) posao, kuća, plaćanje računa

Foto: Shutterstock

 

Ako misliš da si previše običan da bi te Bog upotrijebio, slušaj pažljivo: Bog neće činiti svoje djelo posljednjeg vremena samo kroz velika imena. Oni sami neće biti u stanju nositi se s velikim djelovanjem Duha. Bog će trebati svaku kućanicu, tinejdžera, stariju osobu i sve koji ga ljube da obavljaju njegovo silno djelo.

Vojsku posljednjeg vremena sačinjavat će kršćani koji su se odbili od „kruha samog”. Bog je rekao kroz Mojsija: „Čovjek ne živi samo o kruhu, nego čovjek živi o svemu što izlazi iz usta Jahvinih” (Pnz 8,3).

Kruh predstavlja sve prirodne, materijalne stvari neophodne za ovaj život: hranu, zaklon, odjeću, rad, plaću. Drugim riječima, te zemaljske stvari koje trebamo nisu zle same po sebi.

Mnoštvo kršćana živi samo za stvari ovoga života. Njihovi se životi sastoje od njihova posla, kuće, plaćanja računa. Sve njihove molitve usredotočene su samo na njihove potrebe – oni žive samo o kruhu.

Bog podiže ljude koji su usredotočeni na njegovu volju za ovaj ponoćni sat! Oni žele biti spremni i pripremljeni u srcu, jer Bog se postavio u položaj da otpusti svoje veliko, posljednje izliće!

Ivan Krstitelj se pojavio da „pripravi Gospodinu sklon narod” (Lk 1,17). Pavao je govorio da je potrebno biti „prikladan za svako dobro djelo” (2 Tim 2,21). A Samuel je rekao Izraelu da će Bog učiniti novu stvar za njih ako „uprave srce svoje Jahvi i njemu jedinome služe” (1 Sam 7,3).

Kad Bog izlije svoga Svetog Duha na svijet, ljudi koji ga ne poznaju očajnički će htjeti naći nekoga da im pomogne. Kad Bog vidi da ste spremni, donijet će na vaš put velike prilike i vidjet ćete kako u ovom posljednjem satu njegova slava oživljuje u vama!

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh