Zanimljivosti

SNIMKA KOJA SE ŠIRI

VIDEO Ne vjerujte svemu što vidite na internetu U evanđelju po Luki (Luka 21,5-19) Isus nas opominje da pazimo da ne budemo zavedeni

Foto: Sergey Zolkin, Unsplash

Foto: Sergey Zolkin, Unsplash

Do nas je ovih dana došao video koji vjernici dijele putem društvenih mreža tvrdeći kako se upravo sada događa na nebu iznad Jeruzalema. Malo proučivši po internetu otkada su koji zapisi, pronašli smo video na kojem je prije godinu dana prikazan isti prizor, a za njega se navodi kako je riječ o uratku iz Sjedinjenih Američkih Država. Arapski portali koristili su prikaz oblaka gdje su ruke u položaju za molitvu, a tu se fotografiju može pronaći od veljače 2023. godine.

(Preporučujemo stišati zvuk na videu prije početka gledanja)

 

Snimka koja se sada dijeli, uz tvrdnje da se to događa u Jeruzalemu, dijeljena je i u prosincu 2022. godine. Obratite pažnju na zgradu sa suncobranom ispred, i na muškarca koji prođe na početku videa i gleda u mobitel.

Imajte na umu da ne bismo trebali vjerovati baš svemu s interneta

Molimo i čitajmo Sveto Pismo

Video iz Amerike postavljen je na  YouTube kanalu Yasmeen Suri, a objavljen 6. prosinca 2022. godine. Yasmeen je pjevačica koja se obratila na kršćanstvo i javno govori o svom obraćenju i susretu s Bogom diljem Sjedinjenih Država i inozemstva.

U svom videu podsjetila je na 2. poslanicu Solunjanima 9. Pritom podsjeća neka čitamo Sveto Pismo i molimo.

Nakon što ste pogledali oba videa, primjećujete li što?

Ujedno vas podsjećamo i na tekst prvotno objavljen na portalu 13. studenog 2022. godine:

Kako preživjeti posljednja vremena

U evanđelju po Luki 21,5-19 Isus govori koji će znakovi doći prije kraja vremena.

Prvo nas opominje da pazimo da ne budemo zavedeni. Zatim govori o tome da će doći ratovi i bune, veliki potresi, glad, pošasti u raznim mjestima… Ali sve to svatko može shvatiti čitajući tekst, stoga se želim pozabaviti nečime drugim.

Mi često odustajemo od vjere nakon malih sitnica koje nam se dogode, a kako onda ostati postojan nakon svih tih nevolja: zavođenja, ratova, buna, gladi, velikih znakova s neba, progonstva…?

„Svojom ćete se postojanošću spasiti“

Kad nam tko počne pričati o takvim nevoljama, većini od nas prvo pada na pamet kako izbjeći te nevolje, kako se spasiti. Isus nam na to pitanje odgovara u zadnjem retku: „Svojom ćete se postojanošću spasiti“.

Postojanost. Danas je malo onih koji su istinski postojani u svojoj vjeri. Znamo i sami da se nakon seminara ili duhovne obnove ili po nekoj molitvi oduševimo, zapali se naše srce, ali ubrzo nakon toga, nakon prve nevolje, sve to splasne. Pogledajte ponovno koje nas nevolje očekuju: zavođenja, ratovi, bune, ustanci, potresi, glad, pošasti, strahote, veliki znakovi s neba, progonstvo, zatvori, sud… Hm. Mi često odustajemo nakon malih sitnica koje nam se dogode, a kako onda ustrajati nakon svih tih nevolja? Ono što bih prvo izdvojio jest ljubav. Pavao u svojoj Poslanici Rimljanima pita tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove. Tada nabraja zapravo sve navedene nevolje, a onda dodaje: „Siguran sam da nas neće ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sile, ni visina, ni dubina, ni bilo koje drugo stvorenje moći rastaviti od ljubavi Božje“ (Rim 8, 38). Iz ljubavi prema Isusu proizlazi postojanost. A ljubav? Ljubav proizlazi iz poznavanja Isusa. A poznavanje? Poznavanje proizlazi iz čitanja Božje riječi. Sve je vrlo jednostavno i povezano.

Počnimo…

Da zaključimo. Nevolje će sigurno doći, progonstva će sigurno doći, zavođenja će sigurno doći. Ali hoće li naša ljubav prema Isusu moći svemu tomu odoljeti?

Stoga potičem prvo sebe, a onda svakoga čitatelja da počnemo još danas s ustrajnim čitanjem i razmatranjem Božje riječi. Jer Božja je riječ vrelo iz kojega izvire život, snaga, pobjeda, vlast, vjera, nada, ljubav.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh