Svjedočanstva

BOŽJI 'TIMEING'

Bog mi je pronašao supruga Ponekad se moramo maknuti s puta i dopustiti Bogu da pripremi ono što ima za nas. Pokušaj predati svoje srce Bogu, i gledaj kako će on usmjeriti tvoj život u čudesnom smjeru.

Bog mi je pronašao supruga kakvog sam uvijek željela

Foto: Shutterstock

 

Moje je svjedočanstvo dokaz da Bog uslišava molitve. (…) Iako su bile potrebne godine, Bog je bio vjeran, nije me zaboravio kao što ni ja nisam zaboravila da moja vjera može pomicati planine – i uslišao je moje molitve. Put do uslišanja bio je težak i moja je vjera bila na kušnji. Je li moja vjera cijelim putem bila velika? Naravno da nije. Bilo je trenutaka kada sam se osjećala napušteno i vjera me je trebala ohrabriti. I kad sam se najlošije osjećala, nisam si mogla dopustiti da vjerujem da moj budući suprug ne postoji. Nastavila sam vjerovati i to me je dovelo ovdje gdje sam danas. Dakle, pitanje je – vjeruješ li da će ti On dati supruga, iako se to još nije dogodilo? Imaš li još vjere da bi mogao prihvatiti da je tvoj suprug tamo negdje, iako ti sve govori suprotno? Nadam se da je tvoj odgovor „da“, i da će biti „da“ sve dok si sama. Matejevo evanđelje (6, 33) govori: „Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.“ Čvrsto vjerujem da ako slijediš Boga i čezneš najprije za njim, da će ti sve što ti je potrebno biti nadodano.

Željela sam se udati iz pogrešnih razloga. Osvrćući se unatrag, shvaćam zašto moj princ nije došao kad sam ja to željela

Moja je priča započela u mladenačkim danima. Oduvijek sam željela bili u dugoj sretnoj vezi i nisam mogla dočekati da budem poput djevojaka iz razreda i žena na televiziji. Ljubav je predivna stvar i osjećati se voljeno dovodi do osjećaja prihvaćenosti i vlastite vrijednosti. Željela sam se tako osjećati i čeznula sam primiti ljubav koju sam vidjela oko sebe. Kad sam se počela razvijati u mladu ženu, moji razlozi za vezom bili su iskrivljeni i prilagođeni mojim emocionalnim potrebama. Željela sam se udati iz pogrešnih razloga. Osvrćući se unatrag, shvaćam zašto moj princ nije došao kad sam ja to željela. Božji je plan za moj život bio veći od moga, i on je želio da razumijem smisao braka i prave ljubavi. Svrha braka nije ispunjavanje mojih emocionalnih potreba, nego ispunjavanje duhovne svrhe i moj budući brak trebao je biti više od ispunjavanja moje praznine. Bila sam pozvana proslaviti Boga kako bi moj brak imao svrhu. Moja priča ima svrhu i da nisam prošla kroz iskušenja, ne bi bilo ni svjedočanstva. Ovdje sam da vam kažem da je sve što prolazite u iščekivanju supružnika dio Božjeg plana, koji će vas oduševiti i nadići vašu maštu i očekivanja. Znam to jer je On to učinio za mene.

Prije nego što sam upoznala supruga, osjećala sam kao da postoji kletva nad mojim ljubavnim životom. Bez obzira koliko sam se trudila, svaka je veza brzo završila. Istina je bila da sam htjela dugu vezu kakve su imali moji prijatelji, ali moja je uspjela potrajati jedva godinu dana. Moja najduža ozbiljna veza trajala je osam mjeseci. „Kako jadno“ – mislila sam. Zašto ne može potrajati barem godinu dana, ili duže. Nisam luda ni psihopat, ja sam cool osoba. Mislila sam da nešto nije u redu sa mnom. Tražila sam odgovore i objašnjenja, ali nisam mogla pronaći razlog za to što sam bila sama. Sjećam se razdoblja samaštva u kojem nijedan muškarac koji mi se je svidio nije bio zainteresiran za mene. Smatrali su me prijateljicom, ili nisu bili spremni za vezu. Neki mi nisu dali šansu jer sam živjela predbračni čistoću, bila premršava, presveta, previsoka, previše zastrašujuća, preblaga, itd. Bilo je razdoblja kad nijedan moj vršnjak nije bio zainteresiran za mene. Umaralo me je udvaranje muškaraca starijih 20 godina. Nisam mogla prijeći preko zamisli da budem u vezi s muškarcem koji je po dobi bliži mojim roditeljima, nego meni. Bilo je i razdoblja kad se je činilo da baš nitko nije zainteresiran za mene. Nitko nije tražio moj broj niti primjećivao da postojim. Osjećala sam se kao da mi na čelu piše: „Nemoj se vezati za mene“ i svi su to mogli vidjeti, osim mene. Odlazila sam na slijepe spojeve, i one manje slijepe, ali ništa nije bilo dobro.

Te godine kad sam upoznala svog supruga, osjećala sam duboko u svom duhu da će se sve promijeniti u mojem životu

Postoji nekoliko faza kroz koje sam prošla tijekom razdoblja samaštva. Željela sam samo jednu stvar, ali činilo se je kao da ne mogu pronaći nijednu osobu na cijelom planetu koja je željela isto. To je sve bilo prije nego što sam upoznala svog supruga, ali prije nego što sam ga upoznala morala sam spoznati što je najvažnije u vezi i braku. Bog je imao plan za mene i kad sam počela učiti kako će me Bog upotrijebiti u braku, stvari su počele dolaziti na svoje mjesto. Brak je služba i trebala sam mu dopustiti da koristi brak za svoju slavu. Željela sam napraviti promjenu i napraviti razliku u svojoj obitelji, te imati dug brak bez rastave. Nakon što su se moji roditelji rastali nakon 15 godina, bila sam još odlučnija promijeniti taj ciklus koji je postao uobičajen u mojoj obitelji.

Te godine kad sam upoznala svog supruga, osjećala sam duboko u svom duhu da će se sve promijeniti u mojem životu. Počela sam raditi promjene u duhovnom životu i Duh Sveti mi je počeo otkrivati mnoge stvari. Znala sam da se nešto sprema i hodala sam te godine u vjeri. Krajem te iste godine, upoznala sam svog supruga i vjerovali ili ne – nisam znala da je on moj suprug. Bio je dobar dečko, ali nije bio ono što sam ja očekivala. Sigurna sam da smo svi zamišljali budućeg supruga/suprugu, ali ja prva mogu reći da neće doći onakav kakvim ste ga zamišljale, no mogu vam potvrditi da će biti pravi za vas. Moj je suprug imao svaku osobinu i duhovnu kvalitetu koju sam priželjkivala u muškarcu, i nakon tri mjeseca izlaženja uvidjela sam da je sjajan muškarac. On je uistinu moj suprug i kad sam to shvatila, osjećala sam mir kao nikad prije. Bila sam sigurna u svoju odluku. Bog je napokon uslišio moje molitve.

Zato vas molim, nemojte odustajati od želja svoga srca. Bog čuje vaše molitve. Kao i vi, osjećala sam da Bog ne čuje moje molitve i da sam posljednja na listi kad je u pitanju ljubav. Bila sam ona djevojka kojoj toliko dozlogrdila ljubav da nije mogla podnijeti ni ljubavne pjesme, ni ljubavne priče na televiziji. Željela sam i željela da moj suprug dođe, ali nije dolazio.

Iako je put bio dug i spor, Bog je bio velikodušan i blagoslovio me je mužem kakvog sam tražila. Nije došao kad sam htjela, ali je došao!

Željela sam biti udana i iskusiti pravu ljubav, ali koliko god sam čekala nikad nije dolazio. Dakle, bila sam na tvojem mjestu i znam koliko obeshrabrujuće može biti čekanje bez ikakvog znaka. Iako je put bio dug i spor, Bog je bio velikodušan i blagoslovio me je mužem kakvog sam tražila. Nije došao kad sam htjela, ali je došao! Bog je imao veći plan za nas i zahvalna sam što sam ostala vjerna. Vjerovala sam da sam vrijedna ljubavi i braka, te da sama moram pronaći muškarca koji je vrijedan mene i kojeg sam ja vrijedna. Ta je osoba pronašla put u moj život kad sam to najmanje očekivala, u Božji savršeno vrijeme. Uvijek zapamti da Njegovi planovi nisu naši planovi i da Njegovi putevi nisu naši putevi. Tvoj suprug možda nije ovdje, ali tvoja je dužnost ostati vjernom i svesrdno tražiti Kraljevstvo Božje. On će nagraditi tvoju poslušnost i ispuniti želje tvojeg srca – ako mu to dopustiš. Ponekad se moramo maknuti s puta i dopustiti Bogu da pripremi ono što ima za nas. Pokušaj predati svoje srce Bogu, i gledaj kako će on usmjeriti tvoj život u čudesnom smjeru. (…)

Autorica: Crystal H. (theythatwaitonit.com)

Prevela Ana Marija Lončar

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh