Svjedočanstva

ON NAS NIKAD NE NAPUŠTA

‘Bog mi je darovao Kristofore’ Preko „Kristofora“ upoznavali smo Boga koji je živ, koji se zauzima sa svakog od nas, toliko konkretno, u svim dijelovima naših života!

'Bog mi je darovao Kristofore'

Foto: Pixabay


Jutro kada sam odlučio promijeniti život

Svoje svjedočanstvo o Školi molitve krećem od moga obraćenja, tj. Objave Božje Ljubavi. Jednog jutra u svojoj sobi nakon odluke, nakon jedne „pijane“ večeri, nakon tolikih unutarnjih borbi, kriza, pitanja, neuspjeha, dna života koje je trajalo godinama…, tada u to jutro, odlučio sam promijeniti svoj život. Nisam još znao da to uopće ne mogu sam. No, želio sam, i to je bilo jedino važno!

To jutro, kleknuo sam pokraj kreveta i rekao jedinu molitvu koju sam tada znao, koju sam čuo u crkvi od jednog fratra, dobre duše, autentičnog vjernika

Nisam znao puno o vjeri, nisam znao ni jednu molitvu, nisam poznavao Crkvu. No, želio sam promjenu života. To jutro, kleknuo sam pokraj kreveta i rekao jedinu molitvu koju sam tada znao, koju sam čuo u crkvi od jednog fratra, dobre duše, autentičnog vjernika… Rekao je: „ Kada se ujutro probudite, pomolite se riječima: ‘Bože, daj da danas budem dobar!’“ To sam i učinio! U tom trenutku kao da se čitavo Nebo otvorilo nada mnom! Osjetio sam jednu nezamislivu Ljubav, jednu kišu milosti! To je bio moj susret sa Živim Bogom! Tada još to nisam znao! No, nakon tog jutra sve je bilo drugačije! Najprije u meni! Sada znam da sam u tom jednom kratkom trenutku, dobio novo srce, novo biće, nov život! To jedino može Bog! Otac! I Njegova Ljubav!

Nakon tog iskustva Božje Ljubavi, nekako je krenulo! Počeo sam hodati u Crkvu, upoznavati vjeru! Bog mi je darovao nove ljude, prijatelje, u Crkvi! Jedno vrijeme, nekoliko mjeseci, bio sam potpuno sam pošto sam odbacio sve loše stvari, loše društvo. No, Bog mi je zauzvrat darovao i dovodio u moj život upravo prave osobe, prijatelje, prijateljstva!

Vjera na kušnji

Ta prva vremena, bila su kao u bajci! Moj Bog i Njegova Ljubav, svuda i u svemu! Sve je krenulo… No, prava vjera raste… Tako je počelo bivati i s mojom. Došle su ozbiljnije stvari, traženje sebe i svog puta u Bogu. Kao da je Bog pomalo otkrivao istinu o meni, mom životu, putu, prošlost, rane… Rušio je čak na jedan intenzivan način moje krive stavove, puteve. Počela se očitovati i ona tamna strana! Napasti, kušnje… Znao sam se naći i u ozbiljnim duhovnim pustinjama… Svemu.
No, ni tada me Bog nikada nije napuštao! To sam jedino ja činio – kroz traženje sebe, a ne Boga, kroz male i velike stvari.

Bog mi je darovao „Kristofore”

I upravo na takvim putevima vjere, takvim danima, situacijama, zahtjevnijim danima, Bog mi je darovao „Kristofore”. Živio sam u Varaždinu i nekako s jednom prijateljicom u vjeri, koja je i tada bila „vatrenija“, odvažnija, hrabrija, čuli smo za karizmatske seminare te zajednicu „Dobrog Pastira i „Kristofore“. Počeli smo hodati na takve susrete.

Preko „Kristofora“ upoznavali smo Boga koji je živ, koji se zauzima sa svakog od nas, toliko konkretno, i svim dijelovima naših života!

Preko „Kristofora“ susreli smo zaista ozbiljne i autentične vjernike! Učili o vjeri, upijali njihova iskustva, otkrića i imali prilike puno i ozbiljno učiti o Bogu i vjeri! I najbitnije, preko njihovih molitava, susreta, gledali smo što sve Bog čini i nama i svima koji su tamo dolazili! Tolike milosti, obraćenja, iscjeljenja, ozdravljenja! Preko „Kristofora“ upoznavali smo Boga koji je živ, koji se zauzima sa svakog od nas, toliko konkretno, i svim dijelovima naših života!

I ono što zapravo kroz ovo svjedočanstvo želim reći je prisutnost „Kristofora“ tijekom čitavog desetljeća… Onoliko koliko sam ja dopuštao da Božja Ljubav ulazi u mene i moj život! Danas mi je žao, što to nisam dopuštao puno više! Što nisam odgovarao na tolike darovane milosti.
Preko Kristofora, Bog mi je najprije darovao jednu osobu, za koju sam osjetio da me zaista prihvaća, poštuje, iako je bila puno starija, ozbiljnija, i duboko u vjeri! Nekako, ta osoba, me „prigrlila“ potpuno. Diskretno, na „zdravoj distanci“. I ono što je divno, autentično, nije mi darivala sebe, nego upravo Boga! U podrškama preko molitvene zajednice, preko savjeta, a najviše molitava! Siguran sam, svakodnevnih molitava! Kroz godine, nismo se čuli puno, no, uvijek kada je trebalo dobio sam riječ, savjet, nadasve molitvu, i ukor ako je trebalo. Naravno, nije to bio pravi ukor, nego ozbiljan izričaj ljubavi! Zauzeća za mene!

Online ”Škola molitve„

Morao sam se naći opet na dnu, da bih u iskrenosti i poniznosti znao i umio na ispravan način zazvati Ime Gospodnje! I Očevu Ljubav!
I nije me napustila! Nikada, zapravo! I u tim godinama, čak i tada, preko Kristofora, preko one osobe, Bog mi je progovarao, zvao me!

I kada su došle godine ponovnog udaljavanja fizički, od Crkve, Sakramenata, pošto sam podigao „lažne“ idole u svome životu, kada mi više nije Bog bio na prvom mjestu, tada ništa više u životu ne preostaje, nego da sve sruši! Apsolutno sve, što je građeno na svijetu i pijesku!
Tako je i bilo! Morao sam se naći opet na dnu, da bih u iskrenosti i poniznosti znao i umio na ispravan način zazvati Ime Gospodnje! I Očevu Ljubav!
I nije me napustila! Nikada, zapravo! I u tim godinama, čak i tada, preko Kristofora, preko one osobe, Bog mi je progovarao, zvao me!

I kada sam bio ponovo sposoban, Božjom Milošću, dići se Očevom Ljubavlju, naišao sam na „Školu Molitve“ online!
U njoj, i preko nje nalazim zaista autentičnu vjeru, vjeru koju voditelj svjedoči, u svoj svojoj ozbiljnosti! Ne mogu reći da me nešto posebno dotaklo, neki trenutak ili neka stvar! No, znam da sam na pravom mjestu u pravo vrijeme, i znam da mi taj tečaj toliko treba!

Nakon svakog susreta nekako se nađem nov!

To znam, jer je svaki naš online susret, razmatranje Božje Riječi, molitve, sve to dopire do mene! I da to slikovito kažem, zaista imam osjećaj da plod svakog susreta zaživljuje u meni! Na jedan tihi, diskretan način! Nakon svakog susreta nekako se nađem nov! Siguran sam da me Duh Sveti jednostavno izgrađuje, malo po malo! Ali snažno!

Zahvalan sam i na svakom sudioniku naše škole! Svaki puta vidim kako Bog svakom od nas nešto progovara, daruje, i to me posebno ponese, jer nam Bog progovara kroz sve nas!

I ono što sam primijetio, da to nekako duboko zaživljuje. Baš zahvaća moj život i svakodnevicu! Samo da sada umijem odgovoriti Bogu na sve te milosti! …
Zahvalan sam i na svakom sudioniku naše škole! Svaki put vidim kako Bog svakom od nas nešto progovara, daruje, i to me posebno ponese, jer nam Bog progovara kroz sve nas! I kad vidim kako Bog djeluje na nekoga, tada i meni vjera raste i tješi me što nisam jedini sa svojim svakodnevnim problemima, traženjima, usponima i padovima! Tako da je škola molitve i jedna zajednica vjernika, duša, koji su podrška jedni drugima, svjesno ili nesvjesno!

Škola molitve – susret s Bogom

Škola molitve, za mene nije neki tečaj! Škola molitve za mene je susret s Bogom, upravo svaki put! I kad nemam volje, i kad bježim od Boga, i sebe… i kad Ga želim, i kad radosno iščekujem! Baš, preko Škole molitve, preko tih sat do dva, Bog je uvijek tu! Za mene, za sve nas sudionike! I to mogu usporediti i s Misom! Bog je jednostavno tu! Čeka me!
Znam da je to tako jer voditelji tih škola, preko svojih molitava i svega što mi ni ne znamo, se zauzimaju za nas pred Bogom! Zato, to nije obična škola! Zato je tu Božja Prisutnost! I to je ono što osjećam…

I mislim da je ovakav put zaista dobar, da uvodi u svu ozbiljnost i konkretnost života u vjeri, života s Bogom! A to je ono što nam svima treba!
Zato sam zahvalan na svemu što nam „Kristofori“ i ovakvi tečajevi, škole daruju! I mogu reći, da u svim tim mojim trenucima odvojenosti od Crkve, ipak su me nosile molitve, pjesme, seminari i stvari koje sam našao preko YouTube-a i sl., časopis „Book“, pokoju knjigu koju sam tamo vidio… Sve me to čuvalo da se ne izgubim…
Zato sam zahvalan Bogu i „Kristoforima“!
…I nadam se… da ću i ja… isto tako jednog dana, biti nekome na… pomoć…
Amen!

Za Book.hr svjedočio Nino (puni podatci poznati redakciji)

Pridružite se i vi Školi molitve – naši voditelji osim online (jutarnji i popodnevni termini), vode i Školu molitve uživo po cijeloj Hrvatskoj. Za prijave i informacije pošaljite e-mail na: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh