Svjedočanstva

BOG IMA PLAN ZA MENE?

BIVŠI ROBIJAŠ SVJEDOČI „Cigareta je bila neobično jaka, i dobio sam napadaj kašlja, ali nije bitno, postao sam pušač Biblije…“ „Cerio sam se zlobno i rekao Bogu neka pogleda što ću učiniti s Njegovom Riječi“

Foto: Youtube


 

Ustuknuo sam. Plan? Bog ima plan za mene? Duboko sam uzdahnuo. Bog planira moj život? Ako je to istina… duboko sam izdahnuo… onda je jasno kome trebam zahvaliti što sada sjedim ovdje. Ako je Božji plan da završim u zatvoru, onda je On kriv!

„Ha, i gledaj sada što ću učiniti s Tvojom Riječju, genijalni Bože“, viknuo sam u sebi

Barem je mogao spriječiti, promijeniti plan. Trznuo sam se, ustao i zlobno nacerio. „Ha, i gledaj sada što ću učiniti s Tvojom Riječju, genijalni Bože“, viknuo sam u sebi, palcem i kažiprstom primio prvu stranicu, pričekao nekoliko trenutaka te polako i s užitkom otkinuo je iz korica.

Iz prkosa i razbibrige uzeo sam istrgnutu stranicu i detaljno pročitao obje strane. Neka se Bog, kojega ionako nema, još malo vrpolji

Osjećao sam se kao pobjednik. Iz prkosa i razbibrige uzeo sam istrgnutu stranicu i detaljno pročitao obje strane. Neka se Bog, kojega ionako nema, još malo vrpolji. Nešto je pisalo o dvoje ljudi koje je Bog stvorio gole. Još će mi ovo postati i zanimljivo. Dvaput sam presavio papir tako da je bio podijeljen na četvrtine, prorezao po pregibima i dobio četiri jednaka listića kao one za motanje cigareta.

„Sad sam pušač Biblije!“ pomislio sam i nasmijao se

Uzeo sam jedan, istresao duhana po njemu, smotao, navlažio jezikom i gricnuo zubima te ga zalijepio. Onda sam uzeo svoju prvu svetu cigaretu, upalio upaljačem i povukao dim. Upalilo je! S užitkom sam otpuhnuo dim i naslonio se na zid. Cigareta je bila neobično jaka, vjerojatno zbog tiskarske boje ili nekih dodataka u papiru kojih u običnu papiru za cigarete nije bilo. Dobio sam napadaj kašlja, ali to mi nije pokvarilo užitak. „Sad sam pušač Biblije!“ pomislio sam i nasmijao se. (…)

Nastavak ove životne ispovijesti bivšeg robijaša možete pročitati u knjizi „Čovjek koji je pušio Bibliju“ autora Wilhelm Buntza.

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh