Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Autoritetom djeteta Božjega, u Isusovo Ime, proglašavam ovog trena slobodu svoga braka, svoga života, života moga supružnika i…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Poznato je meni puno toga, Gospodine, ma znam i često što bih trebao/la, no nekada kao da sam svezan/a, kao da je nad našim brakom neki teret i kao da uvijek „naletimo“ na neki „zid“ pa se često vraćamo na početak, ponekad gubeći nadu, i jednostavno kao da životarimo. Iz toga razloga želim ti danas, Gospodine, donijeti sve ono što nas tišti – bilo da sam toga svjestan ili možda nisam. Donosim ti ono što u našem odnosu stvara blokadu, ono što nas razdjeljuje, ono što nam ne da živjeti u blagoslovima za koje znam da ih je Otac pripremio za nas. Ma ne želim više tako živjeti! I zato se prije svega kajem što sam prihvatio/la takav život, kajem se za sve trenutke kada sam dopustio/la da u određenim područjima neistina kroji moj život i moj brak.

Daj da ovog trena shvatim i povjerujem da je tebi, Oče, stalo do moga braka još puno više nego meni samome.

Slab/a sam i znam, Isuse, da mi ti to ne zamjeraš, nego da čekaš upravo ovaj trenutak, da ti dođem sa svime time što me tišti, baš ovakav/a kakav/va jesam. Daj da ovog trena shvatim i povjerujem da je tebi, Oče, stalo do moga braka još puno više nego meni samome. I daj da shvatim da ljubiš i mene i moga supružnika i da ne želiš da propadnemo, ne želiš da nas grijeh razdvaja. Upravo mi to i govoriš u svojoj Riječi: „U ovom je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego – on je ljubio nas i poslao Sina svoga kao pomirnicu za grijehe naše.“ (1 Iv 4, 10) Autoritetom djeteta Božjega, snagom Križa Isusa Krista, snagom Uskrsnuća Isusa Krista, u Isusovo Ime, proglašavam slobodu svoga braka, svoga života, života moga supružnika i čitave moje obitelji od svih tereta koji nas sputavaju, koji nam ne daju normalno funkcionirati, koji nas odvajaju od Boga i jedne od drugih.

Ispuni nas Duhom Snage, Mudrosti i Istine da shvatimo kako smo oboje kao supružnici pozvani prvi ljubiti i prvi poštovati

Odričem se, u Isusovo Ime, svake tuge, nezadovoljstva, nepraštanja, zamjeranja, gorčine, ljutnje i molim te, Isuse, da ovoga trena svojom Krvlju očistiš naš brak i naše živote od svih posljedica naših grijeha, napose grijeha sebičnosti i oholosti. Oživi naš brak da bude tebi na slavu i tebi na čast! Oslobodi nas od loših spona koje smo, svojim krivim postupcima, unijeli u naš brak i oprosti što smo dopustili da nas grijeh zatruje. Ispuni nas Duhom Snage, Mudrosti i Istine da shvatimo kako smo oboje kao supružnici pozvani prvi ljubiti i prvi poštovati i da je to spona zajedništva sakramenta braka koja je potpuno suprotna svijetu, a identična Božjem promislu. Daj da djelujemo po tvojim zakonima. Izgradi danas nove temelje našeg braka, Isuse! Vapim ti za to i molim te, blagoslovi nas!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Moli ovu molitvu više puta danas, razmišljaj o njoj, odreci se sebe i svoje pravednosti i prihvati Isusovu slobodu koju ti želi dati. Želiš li to ili ne? Opravdati se možeš uvijek, no…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh