Svjedočanstva

SILNA VJERA

AUTOIMUNA BOLEST NESTALA Kod Padre Pija ova je hodočasnica zahtijevala samo jedno: Ozdravi me potpuno! Hashimotov sindrom dijagnosticiran joj je 2016. godine. Nekako se nosila s time, ali nakon četvrtog djeteta, bolest je uznapredovala. Postalo je nepodnošljivo. Na hodočašću je imala samo jednu molitvu: „Molila sam Padre Pija, ne za olakšanje“, svjedoči, „ne za smirivanje bolesti, za lakše nošenje križa... Molila sam za potpuno ozdravljenje.”

Foto: Kristofori

 

„Vjera te tvoja spasila”. 42-godišnjoj Ivani su ove riječi itekako žive u životu. Nakon što se sedam godina borila s autoimunom bolešću štitnjače, Hashimotovom bolešću za koju medicina kaže da nema lijeka, na jednom hodočašću Padru Piju sve je to izbrisano, svjedoči nam.

Prvo hodočašće u životu

>>>POLAZAK IZ MUNCHENA Prijavi se na četverodnovno hodočašće Padre Piju s Kristoforima 

Bilo je to u rujnu prošle, 2022. godine. Uputila se s Kristoforima u San Giovanni Rotondo, ocu Piju. Ivani je to bilo prvo hodočašće u životu. Bila je silno uzbuđena što će uopće ići. Nije razmišljala što joj treba, bilo je dovoljno što se, pored četvero djece, dva posla, i „nategnute” financijske situacije, uspjela organizirati za odlazak na četiri dana u San Giovanni Rotondo.

„Nevjerojatno je kako se sve posložilo. Mislila sam da je nemoguća misija. Suprug, četvero djece, sve njihove obaveze. Potom financije – tek smo se vratili s godišnjeg… Ali, tako se nevjerojatno poklopilo da sam otišla totalno opuštena, bez ikakva stresa”, priča nam.

Kaže, nije razmišljala o svojoj bolesti tad, iako je za nju, u posljednje vrijeme, postalo neizdrživo.

„Bolest mi je dijagnosticirana 2016. godine. I nekako sam sve te godine uspijevala, prehranom i oprezom držati bolest pod kontrolom. No, s četvrtim djetetom, bolest je uznapredovala. Još uz dva posla i sav stres… Postalo je baš neizdrživo”, iskreno nam govori.

Hashimotov sindrom silno utječe na kvalitetu života. Ivana nam govori kako je zbog svog stanja imala jako strogu prehranu. Kad god bi nešto jela s obitelji u gradu (a to je bilo rijetko), problemi; odlazak u goste za nju je bio prava muka… Sve što bi pojela, a da nije po strogom režimu, za nju bi predstavljalo muku – bolove i grčeve u trbuhu, oticanje grla, osjećaj gušenja, bol… A ovo je samo fizička strana. Borba na psihičkoj bazi isto je bila golema.

Molitva za ozdravljenje

Rekla nam je da, kad je krenula na hodočašće, nije razmišljala o molitvi za ozdravljenje… No, na poticaj voditelja hodočašća, nakon razgovora i svega što je čula – otvorila je svoje srce, svjedoči nam.

>>>Već osam godina vodi hodočasnike Padre Piju i svjedoči: Sa svakog se vraćamo s novim svjedočanstvom

„Molila sam Padre Pija, ne za olakšanje, ne za smirivanje bolesti, za lakše nošenje križa… Molila sam za potpuno ozdravljenje.”

Foto: Kristofori

Prvi dan, jela je sve što i drugi hodočasnici. Nije baš imala izbora, a glad nije bila opcija. Bojala se kako će se to odraziti na zdravlje…

„Samo sam razmišljala kako će sad štitnjača podivljati. Počet će bolovi u trbuhu… Ali, ništa.”

Drugi dan, treći dan… Četvrti dan… Nikakve tegobe nisu se pojavile. Žena koja se bojala i izgovoriti riječ gluten, sada je, sva četiri dana jela sve i ništa se nije dogodilo.

„Znala sam da sam ozdravila. U sebi sam imala mir – ozdravljena sam. No, željela sam pričekati povratak, jer sam za mjesec dana imala dogovoren pregled na nuklearnoj medicini.”

Pregled je napravljen, došli su nalazi – sve brojke su u savršenom redu, govori nam.

„Ostala su još samo povišena antitijela. S pet tisuća, pala su na tisuću, a normalno je oko 100”, svjedoči nam Ivana smijući se: „Zašto nisam molila i za ta antitijela?” 🙂

S Ivanom smo razgovarali prije nekoliko dana. Kaže, bolesti nema ni traga. Hrani se i dalje zdravo, jer to želi, ali ne mora panično paziti kao prije. Sada, kada se u gradu počasti s djecom i suprugom, hamburgerom, hot dogom ili čim god, ili popije gazirano piće, nema simptoma… Jednostavno, ozdravila je.

Bogu hvala i slava.

>>>HODOČASTIMO ZAJEDNO I U 2023.! U San Giovanni Rotondo, Svetu Zemlju… 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh