Duhovnost

PRIPREMA ZA PRIKAZANJE SVETE MISE

AUDIO Molitva za financijski blagoslov Kako moliti da primimo financijski blagoslov? Koju molitvu ili koje molitve moliti?

AUDIO Molitva za financijski blagoslov

Foto: Shutterstock

Danas donosimo pripremnu molitvu za financijski blagoslov.

Molitvu je potrebno slušati sa svom mogućom pažnjom, potrebno je pokušati biti svjestan svake riječi koju slušamo ili izgovaramo. Slušajući riječi molitve, pokušajmo ih upisati u svoje srce. To će se dogoditi tako da se aktivno uključimo, da budimo interaktivni u molitvi, da u kratkim pauzama između pojedinih riječi ili pojedinih molitvenih fraza, u svojim srcima izgovorimo riječi koje će te fraze nadopuniti i/ili potvrditi, ili da jednostavno u pauzama pustimo da se riječi spuste u srce i ostanu tamo.

Zahvala, pokajanje, oproštenje…

Molitva započinje zahvalom. Teško se možemo nadati da ćemo primiti financijski blagoslov ako nismo Bogu zahvalni za dobra koja smo do sada primili. Zato se u pauzama između riječi uključimo u zahvaljivanje izgovarajući svoje „Hvala!“.

Nužan dio molitve za ozdravljenje je pokajanje. Zato nastojmo srcem reagirati na riječi pokajanja i pokajati se, te moliti oproštenje.

Molitva se nastavlja molbom za mudrost u primanju i raspolaganju dobrima koja ćemo primiti.

Oslonimo se na vodstvo Duha Svetoga koji će nas za vrijeme molitve nadahnjivati kako da u njoj sudjelujemo

Važno je napomenuti da je najbolje moliti kad smo najodmorniji, kad se najlakše možemo usredotočiti. Dobro je nekoliko puta za redom, uz kratke stanke, preslušati cijelu molitvu. Što ćemo je više slušati, to ćemo aktivnije u njoj sudjelovati, to ćemo više ulaziti u Božju prisutnost, to će nam se srce više otvarati za milost Duha. Za vrijeme molitve trebamo ostati spontani, bez imalo naprezanja. Oslonimo se na vodstvo Duha Svetoga koji će nas za vrijeme molitve nadahnjivati kako da u njoj sudjelujemo.

Kad vas Gospodin blagoslovi, sjetite se i…

Ako se dogodi da nam za vrijeme molitve misli odlutaju, to je sasvim normalno, a pogotovo za one koji piju određene lijekove, u depresiji su, pod stresom ili u bilo kakvoj boli.

Molitva koju ćete slušati je iz knjige Sveta Misa i sastavni je dio Pripreme za Svetu Misu. Napominjemo da je to samo dio molitve i zato preporučamo da uz slušanje čitate i cijelu molitvu. Isto tako, molitva će zasigurno biti mnogo učinkovitija ako smo prije pročitali knjigu Sveta Misa čiji nam sadržaj može dodatno oraspoložiti srce.

Kad vas Gospodin blagoslovi, sjetite se i potrebe nas koji radimo na portalu. Dobro bi nam došlo još nekoliko novinara za koje trenutno nemamo sredstava. Naravno, i mi ćemo moliti istu molitvu za naše potrebe.

Želimo vam obilje Božje blizine i milosti kod slušanja i čitanja.

Josip Lončar; Book.hr

Znaš li da prikazanjem Isusove žrtve zaista možeš postići:

  • oslobođenje od strahova, nemira i tjeskobe
  • otkupljenje od bolesti
  • oslobođenje i zaštitu od demonskih utjecaja
  • oslobođenje duša iz Čistilišta
  • spasenje umiruće osobe za koju prikazuješ Misu
  • vodstvo Duha Svetoga u zahtjevnim okolnostima
  • nutarnji mir i radost
  • i mnoge druge blagoslove?!

 

Znaš li prikazati Svetu Misu na neku od tih nakana? Razumiješ li što se stvarno događa na Misi?

O svemu tome možeš čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Treće izdanje prošireno je dodatnim pripremama te dolazi u novom ruhu – džepnih je dimenzija i privlačnoga dizajna.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh